Beskyt dig mod indbrud – 3 gode råd

Indbrud er mange familiers største skræk. Ikke alene er det dyrt at  fås stjålet sine ejendel, men ligeså slemt er følelsen af at være blevet invaderet på det personlige plan. Det føles enormt ubehageligt at tænke på at der har været en fremmed i ens hjem og det kan medføre ganske mange angst problemer senere hen. Derfor er det vigtigt at sikre sig længe inden tyven slår til. Her i artiklen får du 3 gode råd til hvordan du får tyven til at gå udenom.

Invester i en alarm

Privatalarmer behøver ikke være særlig dyre og har udviklet sig meget i de senere år. Lige nu er det de såkaldte gsm alarmer der er meget populære. Disse bruger teknologi som vi kender fra mobiltelefonerne og muliggør at alarmen selv kan ringe til udvalgte numre samt sende billeder og sms i tilfælde af indbrud. Dette gør at fx naboen kan få hurtig besked og som så måske kan skræmme tyven væk, eller politiet kan komme ud hurtigere. En sådan alarm koster et par tusind at installere og oftest også et abonnement hver måned.

Etabler et naboværn

På samme måde som med gsm alarmen kan dine naboer være din bedste tyverialarm. Et godt naboværn er den bedste måde at holde tyven ude. Naboerne holder øje med hinanden i det daglige og især når nogen er ude at rejse. Som med al anden tyverisikring, så gælder det om at skilte med det, så tyven kan se, at her er der ikke nogen nemme huse at komme efter. Kombiner naboværnet med gsm alarm og man har en meget sikker skanse mod indbrud.

Sikre dine døre og vinduer

Tyven kommer næsten altid ind gennem en dør, sekundært et vindue. Det sker ofte fordi danske døre ikke er sikre nok, især ikke terasse og havedøre, som ofte er i glas og uden sikkerhedslås. Sørg for at dine døre er sikre og installer evt. en sikkerhedsdør med massiv kerne. Husk igen på at tyven går efter de nemme huse, så sørg for at skilte med at dine døre og vinduer er sikre.

Sidst kan man måske foreslå også at anskaffe sig en hund, gerne en race som avlet som vagthund. Det kan for eksempel være en schæfer, dobbermann, rottweiler eller bull mastiff som alle er glimrende vagthunde. Disse hunde kræver dog meget arbejde og opdragelse, så det er en afvejning man må gøre med sig selv i forhold til om det er arbejdet værd.