Beskyt dine havemøbler hele året

Det er heldigvis ved at være forår igen og tid til meget mere ude liv. Urene skal stilles og dermed er det også tid til at hente havemøblerne frem. Tid til at nyde den nyslåede græsplæne og tid til grill og hygge i de dyre og flotte havemøbler du købte sidste år eller måske året før.

Men ofte er havemøblerne ikke helt så flotte som de kunne være. Solen, regn, vind, forurening og træer og buskenes safter, sætter sine spor på møblerne.

Men du kan faktisk have flotte og tørre havemøbler hele året, både vinter og sommer. Med et havemøbelovertræk beskytter du havemøblerne mod snavs, skidt og selvfølgelig vejret påvirkning. Og hvorfor ikke også bruge et havemøbelovertræk om sommeren, når du ikke bruger dine havemøbler. Der kan jo ofte gå nogle dage mellem du er i haven og måske længere tid, hvis dine havemøbler står i sommerhuset eller kolonihavehuset. Det er nemt at tage et havemøbelovertræk af og på og hvis du køber et overtræk af en god kvalitet sidder det godt fast og er samtidigt pænt at kikke på.

Find den rigtige kvalitet

De fleste overtræk til havemøbler er fremstillet i polyester. Men polyester er mange ting og findes i mange kvaliteter, så det kan måske været svært at skelne de bedste fra de ikke så gode. Det nemmeste er at undersøge hvor kraftigt overtrækket er. Polyester kvaliteten betegnes med et tal efterfulgt af D. F.eks. 180D.  Havemøbelovertræk findes i polyesterkvaliteter fra små tal og op til ca. 600D som er en kraftig kvalitet. Og jo kraftigere jo bedre beskyttelse og holdbarhed. Og jo højere tal jo mere vejer overtrækket.

Samtidig er det en god ide at undersøge om overtrækket f.eks. har stormstropper til at holde overtrækket fast når det blæser. Om der er ventilationskaner, så du undgår kondens og f.eks. om der er håndtag, så du nemmere kan få overtrækket af og på. Mange gode overtræk har også en snor i bunden, der kan bruges til at stramme overtrækket sammen. Og sidst men ikke mindst er det selvfølgelig vigtigt at overtrækket passer til de møbler de skal beskytte. Det skal ikke være for stort, for så er der mulighed for at vinden kan tage fat i det og det skal selvfølgelig heller ikke være for lille for så man ikke få det på.

Så brug lidt tid på at finde et godt overtræk, det betaler sig i længden.

Med denne lille overtræk til havemøbler guide, ønskes du og dine havemøbler den bedste sommersæson, med masser af godt vejr og gode grillpølser.