Betonborde – Hvorfor de aldrig går af mode

Betonbordet er i de seneste år blevet mere moderne, end nogen former for borde, og det er de fordi, de stort set altid kan passe ind i de fleste former for bolig indretning.

Det rå og samtidig elegante look findes sjældent i andre typer af borde, og derfor kan det aldrig gå af mode. Lad os se lidt på historien bag beton og hvad det ellers anvendes til.

Beton har været anvendt i flere århundrede som byggemateriale, men er nu om dage også ved at vinde frem igen i ved sit brug ved møbler. Beton har sin helt egen plads i byggeindustrien, hvor det anvendes til bygningen af broer, bygninger, dæmninger og veje.“Sidst i 1800-tallet og i starten af 1900-tallet begyndte man at anvende beton til boligbyggeri, og først indenfor de senere år er også interiørdesignere begyndt at bruge det rå materiale.“, udtaler Rune fra Eberhart Furniture, der er ekspert inden for produktionen af betonborde.

Beton som et møbel

Vælger man at stille sit betonbord i en dagligstue kan det være med til at øge det mere rustikke look, hvilket øvrige møbler også kan, men ikke helt nå de samme udtryk et bord i beton kan.

De forskellige farver betonbordene kan fås i kan være med til at “make it or break it”, hvis de ikke er kombineret med de rette møbler og/eller farver i resten af rummet.

Et andet aspekt ved betonbordet er, at alt efter hvordan et betonbord produceres kan der efterlades forskellige udtryk i det færdige produkt. Det kan være alt fra farvenuancer, eller små fine karakteristiske lufthuller. Alt dette skal naturligvis medregnes i måden hvorpå, man ønsker at indrette rummet.

Hvordan kan betonbordet anvendes?

Betonbordet kan anvendes i flere af ejendommens rum. Det bruges typisk, som nævnt, i dagligstuen eller som et spisebord, hvor det oftest er muligt at udvide bordet med tillægsplader, og dermed øge antallet af gæster man kan have omkring bordet. 

Derudover, kan bordet også anvendes som mødeborde. De runde betonborde er de perfekte mødeborde, da man således undgår ulempen, som findes ved rektangulære borde, at have folk i sin side og overfor. Forskning viser, at dette kan komme i vejen for holdets sammenspil, at sidde i hver sin bordene. Her er de runde borde mere fordelagtige, viste undersøgelsen.  

Betonbordet kan noget specielt, som borde af træ ikke altid kan, derfor vinder betonbordene mere og mere frem.