Der findes ingen hurtig slankekur, der holder dig tynd for evigt

Selv der er noget tid til at det bliver januar og nytårsforsætterne begynder at dukke frem, så tjenes der alligevel millioner hver eneste dag i vægttabsindustrien. Alt fra pulverblandinger til ensidige diæter præger reklamerne og alle lover de at du kan tage dig hurtigt i vægt og giver et indtryk af, at du med deres kur kan opnå et varigt vægttab så du forbliver slank, sund og glad i resten af dine dage.

Mange kure virker… når de bruges

Der er mange udfordringer når vi taler om at skulle tabe de overflødige kilo, men et af de største af dem er, at de fleste mennesker tror eller i hvert fald håber på, at der findes en hurtig løsning som ikke kræver den store indsats og virker for altid. VÅGN OP for søren da!! Du bliver ikke millionær på en dag og du kan ikke tabe en masse kilo og forblive slank for altid ved at spise en enkelt pille. Sådan virker det ikke.

Mange af de slankekure som kan købes på markedet i dag og som har været med i nogle år kan bruges til at opnå et effektivt vægttab, men de virker kun så længe du bruger dem. Mange tror at man kan nøjes med at spise sund (og eller spise efter en speciel diæt) i noget tid og når man har tabt sig det man gerne ville så hopper man tilbage til slik, sovs, rødvin og manglende motion.

Det der er vigtigt hvis man vil tabe sig og holde vægten er, at man ikke kun finder en effektiv kur til at tage de overflødige kilo, men endnu mere vigtigt, at man finder en ny måde at leve på så man kan holde vægten bagefter.

Kalorieforbrænding

Det lyder måske simplificeret, men man bliver kun tyk når man spiser flere kalorier end kroppen forbrænder. Mennesker med en større muskelmasse kan forbrænde flere kalorier, mens folk der har en høj fedtprocent kan forbrænde færre.

Hvis du spiser flere kalorier end din krop kan forbrænde, så sætter de sig som fedt. Du kan vælge at spise mindre eller du kan begynde at forbrænde mere. Valget er dit, men hvis du som de fleste elsker at spise god mad, så er det nok en god ide at få sat gang i forbrændingen. Daglig motion og en plan for at opbygge muskelmassen (og reducere fedtdepoterne) er vejen til at kunne spise og nyde livet samtidig med, at du kan holde ud at kigge dig i spejlet.

Comments

  1. Det sundeste vægttab, som jeg kan anbefale, er at tage sine løbesko på og så bare komme afsted på løbeturen. Ikke nok med den gode motion, så giver det faktisk også frisk luft 😉

  2. Forfatteren skriver

    Der er mange der tror at motion er nok, men uden sund kost kan det både være spild og direkte skadeligt. Men ellers har du ret i at en løbetur er en god ide.