En gulvafslibning der opfrisker dine gamle og slidte trægulve

Har du et rigtig gammelt trægulv som du synes ikke er bedre værd end at smide ud? Så stop lige en halv. Der nemlig en stor sandsynlighed for at trægulvet er godt nok men at det simpelthen bare er finishen som mangler.

Trægulve forfalder med tiden

Et trægulv kan blive meget grimt med årerne såfremt det ikke holdes ved lige med jævnlig gulvvask, rengøring og pleje. Og det skal vel at mærke være gulvvask i de rigtige rengøringsmidler. Det vil sige, rengøringsmidler som er specielt beregnet til det trægulv som du har. Det du’r ikke at benytte brun sæbe til et lakeret trægulv eller et almindeligt rengøringsmiddel (som fjerner fedtstoffer) på et oliebehandlet trægulv. Her kan det mange gange være en fordel at slå op på nettet eller få en snak med en professionel gulvmand. Han vil kunne fortælle dig om de faldgruber der er ved de forskellige former for gulvbehandling, og dem er der nogle stykker af, blandt andet:

  • Oliebehandling
  • Lakering
  • Ludbehandling
  • Voksbehandling
  • Sæbebehandling
  • Hvid oliering
  • Hvid lakering

herudover findes der indfarvning af trægulve med bejdse. Enten spritbejdse, vandbejdse eller oliebejdse som alle hver især har sine fordele og ulemper. Bejdse findes i næsten alle regnbuens farver men skal oftest bestilles hjem af leverandøren, så derfor skal man påregne ventetid på det sjældne farver.

Bejdse af trægulve

Ofte når et trægulv indbejdses så er det for at få gulvet til at ligne en eksotisk træsort i enten mahogni, palisander eller teak samt rene farver som for eksempel sort eller brun. Men de seneste år har Junckers i Køge udviklet en række smukke farver som de kalder Soul Collection. Hvilket er en række rene pangfarver i for eksempel grøn, blå eller postkasserød. En bejdse beskytter ikke træet men giver det blot farve, så derfor er det nødvendigt at give gulvet en beskyttende overflade med olie, voks eller lak.

Hvid olie, lak og lud

Hvidpigmenterede trægulve er blevet populær. Her indfarves trægulve med hvidpigment så gulvbehandlingen får den eftertragtede hvide patina som mange elsker. Hvidpigmenteringen kan gives som hvid lak, hvid olie eller hvid lud, og bliver som regel smukkere jo længere tid der går. Og trenden er ikke til at tage fejl af men holder sig til det skandinaviske område. Hos Gulvafslibning-gulvafslibning.dk har man arbejdet med hvidpigmentering af trægulv i mange år. “Vi har lavet rigtig mange trægulv med hvidpigment, men det er som om at indfarvning med mørkere farver bliver mere og mere populær” siger gulvsliber Leo Jensen. Han har om nogen fingeren på pulsen hvad træ og behanling af trægulve angår.