Er du klar til den kommende vinter?

Tiden går hurtigt og pludselig er sommeren og efteråret forbi og vinteren er kommet med sine kolde og mørke nætter. Fordi det hele går så hurtigt, så er det en god ide allerede nu, at begynde at forberede sig på den kolde tid.

Heldigvis skal vi ikke samle et forråd af mad som man skulle engang, men en ting vi ikke slipper for er at skulle opvarme vores huse. Efterhånden som olien og elektriciteten er steget i pris, så er det blevet attraktivt at lede efter alternative energikilder der kan varme huset op for os. For mange familier har de seneste stigninger betydet en ekstra omkostning på budgettet og kan den undgås eller reduceres, så er det værd at undersøge.

Varmepumpe

En af de varmekilder folk er begyndt at skifte over til er varmepumpen. Mange kender måske en varmepumpe fra deres sommerhus hvor de er meget benyttede, men sådan en kan lige så godt installeres hjemme hvor du bor. Fordelen ved en varmepumpe er, at den kan producere meget mere varme for pengene og derfor vælger flere at skifte deres nuværende energikilder ud eller alternativt installerer en varmepumpe for at have et alternativ. Samtidig kan de fleste pumper rense luften og er der nogen i husstanden med allergi mod støv eller diverse træsorter, så kan det have en markant effekt for dem.

En hyggelig brændeovn

Andre vælger at tage springet og anskaffe sig en brændeovn. Udover at en brændeovn kan leverer en rigtig god varme og kan gøre det væsentligt billigere end mange andre gængse energikilder, så er den også hyggeligt og mange køber den alene af den grund. Men en brændeovn er dyr og at finde en billig brændeovn kan en udfordring.

Du kan nogle gange være heldig, at der er butikker der holder udsalg og at du derfor kan finde en billig model, men det er sjældent at det er de flotteste og mest populære modeller der er på udsalg. Derfor skal du regne med, at bruge noget tid på at lede efter de bedste priser på lige netop den model som du gerne vil have. Kan du finde en model fra tidligere år, så er de ofte faldet i pris.

Et andet alternativt er at købe udstillingsvarer. Mange pejse- og brændeovnsbutikker har en masse udstillingsmodeller og hvis du er heldig kan det være, at du kan få dem til at give dig et afslag i prisen når du vælger en af dem.

Forbered dig nu

Men uanset om du vælger den ene eller den anden type opvarmning, så er det nu du skal i gang. Lige pludselig er vinteren her og så vil alle gerne have fat i de samme varer da de fleste venter til sidste øjeblik med at gøre noget. Lad det ikke være dig.