Find de rigtige mursten til din byggeopgave

I stedet for at lade fagfolk købe materialerne til dig, anbefaler vi at finde og købe mursten og andre materialerne selv for at reducere omkostningerne. Du bør dog undersøge og bestille dine materialer så hurtigt som muligt. På grund af lang leveringstid i murerbranchen skal du vælge dine mursten i god tid.

Rejsen til dit selvbyggede hjem begynder med at vælge dine byggematerialer. Fortæl os om de materialer, du vil bruge, så hjælper vi dig med at vælge den perfekte mursten til dit projekt. Det er aldrig for tidligt, nogle sten kan være på et ventetid på et år. Så kontakt os for at vælge og reservere dine sten, du kan også gennemse vores murstenbibliotek og læse op på sten og tekniske sten, inden du køber.

Start dit byggeri i mursten

Med dit team på plads og dine materialer valgt, er du klar til at begynde byggeriet. Der vil utvivlsomt være tilbageslag undervejs – disse vil du tackle individuelt efterhånden som tiden går. Men ved at undersøge og forberede dig på forhånd er du klar til at imødegå hvert problem, når det dukker op.

Sådan matcher du dine mursten succesfuldt

Planlægger du en udvidelse eller renovering? Uanset om du reparerer eksisterende murer eller tilføjer til en original struktur, vil du gerne matche dine mursten med succes. Fejlagtige mursten kan skille sig ud som en øm tommelfinger. De kan få din nye tilbygning til at mangle visuel appel og endda kompromittere den strukturelle integritet.

At finde mursten, der problemfrit smelter sammen med din eksisterende struktur, kan dog være udfordrende. Med et stort udvalg af murstørrelser, strukturer og farver, der bruges på tværs af bygninger og ejendomme i Danmark, kan det være dyrt og tidskrævende at matche murværk. Læs videre for at finde ud af, hvordan du får dit nye murprojekt til at se ud som om det har været der i årevis.

Hvad du skal overveje, når du matcher dine mursten

Når du køber mursten til et projekt, er der flere faktorer, du skal overveje;

Størrelse: Murstørrelser har ændret sig markant på tværs af forskellige perioder i Danmark. Det metriske system blev vedtaget i 1865 (metrisk murstensstørrelse er 215 x 102,5 x 65 mm) og er nu standarden. Mens metriske mursten kan inkorporeres i en eksisterende murstruktur ved at øge mørtelforbundssengen. Det er altid bedst at få den originale murstensstørrelse for at sikre konsistens og en bedre visuel finish.

Farve: Farven stammer fra de råmaterialer, der anvendes i fremstillingsprocessen for murstenene. Farveskygge varians kan være almindelig, så selvom du har det perfekte match, er det vigtigt at give en nøjagtig prognose og tidslinje for at sikre, at din struktur er fra samme batch. Standardpraksis er at bruge mindst 3 pakker samtidigt (med overlapning mellem leveringer, hvor det er muligt) for at give en godt blandet finish.

Tekstur: Selvom farve kan være din største bekymring, når du matcher mursten, bør tekstur ikke overses. Har dine originale mursten en glat, let eller tung struktur? At matche den originale struktur af dit murerkan hjælpe med at opretholde et ensartet udseende og føles med lysreflektion, skygge, som alle påvirker den endelige farve på din facade. Selvom det kan se godt ud langt væk, bliver strukturen mere og mere synlig tæt på.

Bestil 3 gratis tilbud på murerarbejde

Ligegyldig hvilket murerfirmaarbejde, man gerne vil have ordnet, så har vi mulighed for at opspore 2-3 solide murerfirmaer. Her kan du temmelig let sammenholde murerfirmafirmaer på nettet og opnå op omkring 1/3 af normalprisen i prima prisreduktion. En kvalitetssikret murer tager hånd om bl.a. disse arbejdsopgaver: havemur, opmuring, oplægning af tegl og indkørsel.

Bruger du vor fuldkommen uforpligtende murerfirmatjeneste, kan du score flere 1000 kr i kontant rabat på murerjobbet. Vi opkræver ikke et beløb i afgift for at løse opgaven med at indhente 3 murer tilbud, idet det er 100 % gratis at overdrage din murerfirmaopgave til os. 3-murer-tilbud.dk virker således, at du beskriver din murerfirmaopgave, hvorefter du kontaktes af arbejdsvillige firmaer og modtager 3 kompetente tilbud.