Find den rigtige boxmadras

Hvis du skal ud og køb en ny madras, kunne det være, at du denne gang skulle vælge en af de mange komfortable boxmadrasser, som findes på markedet i dag.

Med en boxmadras får du nemlig ikke kun en behagelig madras, som sikrer dig optimale betingelser for at få den bedst mulige søvn, du får faktisk en komplet seng med ramme og bund. Der er ingen tvivl om, at det er det, som har gjort denne type madras utroligt populær hos mange, der ønsker et rent og enkelt look, og hvor det er muligt at kombinere madras, ramme og bund med ben og gavle i et design, som passer ind i den stil, man gerne vil opnå i sin bolig.

Hvad får man, når man køber en boxmadras?

Det kan siges ganske kort. Man får en masse.

En boxmadras er ikke blot en boxmadras, for den fås i mange udformninger, størrelser, kvaliteter og dermed naturligvis også priser. Det betyder, at man kan få netop den boxmadras, som man ønsker, uden at man behøver at gå på kompromis med komfort eller kvalitet, og det giver naturligvis vide rammer for, hvad der er muligt.

Hvis man skal tegne et generelt billede af en boxmadras, er det i store træk følgende:
En madras, der er bygget op om en robust ramme af træ med bundlameller, hvorpå der er placeret en kraftig bundfjeder med en blødere fjeder ovenpå. Den øverste fjeder er mere smidig og holdes adskilt med en eller anden form for stof, for eksempel hørfilt. Ovenpå dette er der et eller flere lag af diverse former for skum eller vat, som endeligt dækkes af et bolster, som er sikret med kantebånd for at forstærke madrassen og dermed forlænge holdbarheden.

Husk topmadrassen

Herudover følger der ofte en topmadras med, som ligeledes fås i forskellige udgaver, både hvad angår materiale og kvalitet. Man kan dog komme ud for, at man selv skal investere i en topmadras, og her handler det så om at finde frem til en, som passer til resten af madrassen, så man opnår et optimalt resultat.

Besidder man ikke selv den store viden inden for området, er det absolut tilrådeligt at alliere sig med en professionel fagmand/fagkvinde, der kan vejlede om de mange muligheder, inden man definitivt bestemmer sig for en boxmadras.

Som allerede nævnt, kan man få meget lækkert tilbehør til en boxmadras, men da udvalget afhænger meget af, hvor man køber sin madras, er det en god idé at se sig lidt omkring, så man har et godt udvalg at vælge mellem. Tilbehøret kan for eksempel være ben i mange forskellige materialer og udformninger, hvor det mest almindelige er stål og træ, diverse gavle og hjørnemeder, som sikrer, at sengen står fast og stabilt.