Find din nye plæneklipper

Dine naboer er måske allerede begyndt og slå deres græsplæne, men som ny husejer har du endnu ikke fået din plæneklipper? Så det er tid til at købe din allerførste plæneklipper! Men hvilken en skal du vælge? Det er svært at sige da det kommer helt an’ på dit behov til en plæneklipper, det er nemlig meget forskellige fra person til person, hvad de har af behov. vi har kort opsumeret det for dig herunder, for at gøre det meget lettere for dig, at vælge.

El- eller benzindrevet?

Dette er nok det spørgsmål, som vi høre aller mest! Skal man vælge en der køre på benzin eller el? Vi vil udentvivl anbefale en der køre på benzin, det er bare så meget lettere. Det larmer en del mere når man går med den, men til gengæld slipper du for at skal planlægge hele din rute rundt i haven mht. til ledningen. Og skulle du komme til at køre ledningen over, så skal du bruge tid på at sætte den sammen igen for, at du kan foresætte med, at slå græs. Det er virkeligt noget bøvl at bruge en plæneklipper på el med mindre, at man har en meget lille have. Så burde det ikke være et problem.

Prisklasse

Prisen kommer helt an’ på dit budget – har du et begrænset budget, kan du få nogle af de forskellige no-name maskiner til næsten ingen penge, og de er ganske uden mærket. Har du dog lidt flere penge og gøre godt med, så vil vi helt klart anbefale dig, at hoppe et skridt og, og vælge nogle af de mere kendte mærker. De holder typisk i længere tid, og man kan tit finde reserve dele til dem forholdsvis billigt. Så det burde altså ikke være et problem, at have sådan en plæneklipper i 10-15 år, hvis man sørger for at skifte olie på den jævnligt.

Robotklipper eller ej?

Som noget helt nyt er det blevet moderne med forskellige robotklippere, som egentligt gør det hele for dig. Har du en have som er forholdsvis flad, og du ikke gider og brue tid på det selv. Så er det sådan en her du skal have fat i. Prisen er lidt dyere end normale plæneklippere, men til gengæld kan du se plænen bliver slået mens du nyder en kold øl. Den kolde øl er jo klart en tiltaler for langt de fleste mennesker. At den slår græsset automatik er klart en af de nyeste ting, og man ser det også kommer til blandt andet støvsugere osv. efterhånden.