Forny dit badeværelse for få penge

Vi har et billede af, at det er meget dyrt at sætte badeværelset i stand. Men ofte kan man komme rigtig langt med f.eks. at skifte badeværelsesmøblerne, male en væg, skifte håndklæder, badeforhæng, sætte planter ind sammen med personlige ting eller måske lave en hyggelig siddeplads ved vinduet. Det koster ikke en formue at forny sit badeværelse.

Badeværelset er blevet et vigtigt rum i boligen. Lækker indretning er kommet i fokus, så du f.eks. får en lille luksusoplevelse hver gang du tager bad, og måske lader op til en ny dag.

En makeover kan sagtens gøres for få midler. Med nyt design og nye farver kan du nemt forandre og skabe et helt anderledes rum, og skabe et helt nyt badeværelse.

Forslag og ideer til indretning

Det kan være så simpelt at forny sit badeværelse, som at f.eks. skifte sæbedispenser, tandbørsteholder og opbevaringskurve ud med nyt, smukt design og pludselig har du et andet rum. Der findes mange forskellige sæbedispensere, sæbeskåle og tandkrus i flotte farver, ofte kan man købe matchende sæt, som vil live op på badeværelset.

En flot stor natursvamp kan anbringes som dekoration ved siden af håndvasken. Du kan også pynte med levende lys. En af de nemmeste måder, at skabe stemning på badeværelset er ved at tænde duftlys. Læg håndlavede sæber fra naturens råvarer i sæbeskålen, sæben dufter skønt. En duft signalerer rigtig meget, og kan virke sansepirrende. Duftpinde kan også bruges som velvære og dekoration på badeværelset.

Hvis du har lavendler i din have, kan disse tørres og sættes i en vase (uden vand), de dufter skønt. Alternativt kan du købe en pose tørrede lavendelblomst, de fås i helsekostforretninger, og drysse lidt ud i en lille dekorativ skål.

Du kan også få dit badeværelse til at dufte som i et tyrkisk bad !!. Du skal blot hænge 4-5 afskårne tørrede eukalyptus grene i et tørt hjørne af din bruseniche. Når du så går i bad, vil dampene fremhæve eukalyptussens friske aroma. Eukalyptus grene er meget dekorative og dufter simpelthen skønt. Derfor kan du også bare anbringe tørrede grene i en vase eller andet og sætte dem på badeværelset. Duften af eukalyptus er også rigtig god for krop og sjæl.

Du kan evt. også prøve at male en endevæg i en smuk og svag pastelfarve. Det kan en støvet grøn, som føles ren og stadig varm. Eller hænge kunst på væggen. Det kan skabe personlighed i et måske ellers meget koldt og stilrent badeværelse. Det kan være et overvældende projekt at skulle til at rive fliser ned. Men der findes heldigvis smarte og nemme metoder til at pifte kedelige og slidte badeværelsesfliser op. Med stickers kan du på ingen tid opdatere de triste fliser med et moderne og eksklusivt look.

Eller sæt søde påskegule ænder i et hjørne, ved badekarret eller ved håndvasken for at give et lille strejf af farve og humør. Flettede kurve med småting, toiletruller, småsten, muslingeskaller eller sammenrullede håndklæder ser pænt og ordentligt ud.

Og sidst, men ikke mindst spiller håndklæderne en stor rolle. Vælg evt. håndklæder i skønne ensfarvede pastelfarver, som gerne må harmonerer med det øvrige interiør. Det vil forny badeværelset og gøre rummet indbydende.