Forskellen på traditionel vs. kulfri vaskemaskine

Ny vaskemaskine, skal du have en traditionel eller skal du have en med kulfri motor? Hvad er forskellen egentlig? Her kommer en kort guide så du kan vælge den rigtige til dine behov.

Hvis du har været ude og researchet efter en ny vaskemaskine er du sikkert allerede stødt ind i spørgsmålet om det skal være med eller uden kul. Hvad er forskellen og kan det betale sig at vælge den ene fremfor den anden?

Vaskemaskine med traditionel motor

Der er mange dele i en traditionel vaskemaskine, deriblandt er der to stykker kul. Kullene slides ned over tid, og hvis din vaskemaskine lever i mange år, vil du højst sandsynlig skulle udskifte dem. Den traditionelle motor har mange fordele, men ikke ligeså mange som den kulfri, du kan til gengæld få nogle af de billigste modeller hvis du vælger en med traditionel motor.

Vaskemaskine med kulfri motor

Der er ingen kul i en kulfri motor. Du slipper for at tænke på udskiftningen af den her reservedel. De er ofte også det mere miljøvenlige valg, vaskemaskinen står mere stabilt når den kører. Den larmer ikke så meget når den er i drift og den har en længere levetid end den traditionelle, der er flere modeller at vælge imellem hvor man kan få en motorgaranti på op til 10 år.

Listen over fordele og særlige specifikationer er lang… Så hvad er det rigtige valg for dig?

Det kan det bedst betale sig at købe en traditionel vaskemaskine hvis du ikke skal bruge den i flere år, ikke vasker ofte eller skal have noget billigt.

Den kulfri motor er et godt valg, hvis du leder efter en vaskemaskine med lang levetid.

Flere tips til vaskemaskiner

Forhåbentlig blev du lidt klogere på forskellen mellem de 2 typer vaskemaskiner. Hvis du har lyst til at lære og læse mere om de forskellige typer vaskemaskiner man kan få er du meget velkommen til at kigge forbi.