Frisk dit køkken op på den lette måde

Vores humør kan i høj grad afhænge af hvilke omgivelser vi er i. Et af de steder vi uden tvivl vil befinde os meget er vores hjem. Her er køkkenet et af de rum vi bruger en meget stor del af tiden både alene, mens også sammen med både familie og venner. Derfor ville det være dumt hvis køkkenet gav dig et dårligt humør, da det kan gå hen og påvirke dine relationer med familien. Har du derimod i flot køkken der giver et godt humør får du også et godt familieliv.

Sidder man og ser på en gammel kedelig kommode, eller et par slidte skabslåger kan det nemt få dit humør ned. En umiddelbar måde er naturligvis at smide møblet ud og købe et nyt. Men det kan hurtigt blive en dyr løsning, især hvis man begynder at gøre det ved flere møbler samtidig. Derfor vil en billigere metode være at friske det op.

Hvis din dør ind til køkkenet ser gammel og slidt ud, binder og knirker når du åbner den, kan det være fristende at udskifte den helt, men det kan gøres billigere. Tag i stedet at skrab alt den gamle maling af og giv den et nyt lag maling, så det friske udseende kommer tilbage igen. Når du er i gang kan det endda være, at du ønsker at få en ny farve til døren. Og hvis døren knirker, er det sandsynligvis blot et spørgsmål om lidt olie i leddene, så åbner den lydløst igen. Et nyt dørhåndtag fra KunGreb kan også skabe store forandringer. Et dørhåndtag er nok den vigtigste del af dørens udstråling. Hvis du blot skifter dørhåndtaget i stedet for hele døren kan det gøres langt billigere (og lettere), men det vil stadig se ud som en helt ny dør.

Er du træt af hele køkkenet kan du give dig til at male væggene i en anden farve. Tænk over hvilken farve der vil passe til møblerne i køkkenet. Også kan du skabe en helt ny udstråling blot ved at udskifte håndtagene på skabene. Overalt i køkkenet vil der være skabe, hvilket også betyder mange håndtag. Håndtagene er altså en stor del af dekorationen i dit køkken. Nye håndtag alene kan skabe en ny udstråling i dit køkken, og hvis du samtidig maler vægge og døre i en ny farve bliver det nærmest et helt nyt køkken! Hvis du f.eks. er træt af de gamle træhåndtag kan det være et par nye i aluminium vil være det der skal til for at friske køkkenet op.