Gør din flisebelægning så god som ny

Du kender det sikkert godt. Din flotte flisebelægning i indkørselen eller på terrassen er blevet angrebet af et grønt lag, som gør, at man ikke længe kan se de flotte sten, som indkørslen blev lavet med for blot få år siden. Men hvordan kan man få fliserne tilbage til deres originale udseende, og er det overhovedet muligt? Svaret er ja! De fleste fliser kan blive lige så gode som nye ved hjælp af algebehandling, som kan gå ind og rense fliserne for alger og mos, som kan have sat sig på fliserne i årenes løb.

Giv din flisebelægning det flotte udtryk tilbage

Selvom vi elsker at have en grøn og frodig have, så skulle det helst ikke gøre sig gældende for havens forskellige flisebelagte gange. Hvis din flisebelægning er blevet angrebet af alger, så kan det i de værste tilfælde være svært at se, hvor græsplænen slutter og flisegangen starter! Det grønne lag af alger kan dog nemt og bekvemt fjernes fra hele havens flisebelægninger, sådan at du igen kan få en flot have.

Hvor kommer algerne fra?

De fleste kender til alger fra indersiden af deres børns akvarier, hvor der grundet planterne og vandet bliver skabt en grøn hinde, som sætter sig fast på akvariets inderside. For at komme disse alger til livs kan man have et filter siddende, som renser vandet og sørger for, at der ikke fremkommer alger på akvariets glas. På samme måde kan de alger, vi finder på diverse flisebelægninger beskrives.

I Danmark har vi et utroligt fugtigt klima, hvilket er med til at skabe de helt optimale forhold for algevækst. Algerne dannes som en følge af det fugtige klima, og de sætter sig fast på fliserne og i fugerne imellem fliserne. Tit får algerne følgeskab af mos, som også kan være genstridigt at komme af med. I værste fald, så kan algerne og mosset få lov til at sidde så længe på fliserne, at der bliver dannet rødder, som kan ryge ned i fliserne.

Da alger er gode til at holde på fugten, så er det desværre også ensbetydende med, at belægningen hurtigere nedbrydes, når det konstant er udsat for fugt. Hvis der samtidig er kommet rødder i algerne eller mosset, så kan det i værste fald ende ud med frostsprængte fliser i vinterhalvåret, da fliserne er blevet mættet med væske, som så udvider sig, når det fryser. Derfor er det en rigtig god ide at komme af med algerne, inden det kommer så vidt.

Få lavet en algebehandling af professionelle fagfolk

For at komme af med algerne på bedste vis, så kan det sagtens betale sig at få fagfolk ud og foretage en algebehandling af dine fliser. Ved at lade professionelle fagfolk udføre behandlingen, så er du også sikker på, at arbejdet bliver udført ordenligt. Algebehandlingen kan med fordel følges op med en årligt forebyggende behandling, som du let selv kan udføre. Fliserens kan købes i de fleste byggemarkeder og havecentre og er altså lettilgængeligt for de fleste. Ved at give en forebyggende algebehandling en gang om året, kan du minimere risikoen for, at algerne vender tilbage betydeligt.