Hængekøjeguide: Sådan vælger du den rette hængekøje

I Danmark har hængekøjen et helt særligt ry for at være genvejen til ren nydelse og afslapning. De fleste af os forbinder nok en hængekøje med det hvide net, der hang imellem mormors og morfars store æbletræer, men der er sket meget siden da, og i dag findes der hængekøjer til ethvert behov. Vi giver her et bud på den rette hængekøje til afslapning, dekoration og på dén, der skal deles med kæresten eller en god veninde.

For dig, der vil slappe af

Hvis du udelukkende vil have en hængekøje for at sænke pulsen og dagdrømme dig til fjerne himmelstrøg, skal du se efter en mexicansk hængekøje. Denne type er for dig, der vil have uovertruffen liggekomfort. Den mexicanske hængekøje er kendetegnet af en helt særlig flette- og væveteknik, der udgøres af små huller, som gør, at hængekøjen let tager form efter den person, der ligger i den. Samtidig er der tale om en model, der er utrolig slidstærk, hvorfor den holder i mange år.

Typen fås både i traditionel størrelse og som XL, hvis du virkelig skal dagdrømme. Med andre ord: Skal du slappe af hele sommeren, vil du elske at gøre det fra en mexicansk hængekøje, der dagligt hvisker ”siesta” i dine ører.

For dig, der vil have en dekorativ hængekøje

Er standard ikke dig? Bare rolig, med en dekorativ hængekøje kan du invitere livsstilsdesign ind i huset eller haven.

De dekorative hængekøjer kendetegnes af usammenligneligt håndværk, hvilket bl.a. illustreres flot af en køje fra Nicaragua, der med detaljerede fletninger, borter og pyntkugler fremstår som sendt fra himlen. Hængekøjerne fås i forskellige forme og bredder, og endda med flotte kontraster mellem det vævede og flettede stof og de kontrastrige træsorter, der indgår i designet.

Typemæssigt er disse hængekøjer tilgængelige i flere farver, så du kan få ensfarvet eller mønstre.

For dig, der elsker selskab

Elsker du at gøre ting i to-somhed? Så bør du investere i en XXL hængekøje eller måske en hængesofa med plads til to. Du kan naturligvis nyde den alene, men kommer der gæster kan du let invitere på helt enestående komfort og hygge.

Fandt du din hængekøje type?

Vi håber at du med denne guide blev lidt klogere på hvilken hængekøje du skal vælge. Vi ved godt det måske er lidt bredt, men du er trods alt klædt lidt bedre på, til at finde den type hængekøje du søger. Nu er det blot op til dig at bestemme dig for hvilken af de tusindvis af modeller, som du vil investere i. En ting er sikkert. Det bliver ikke din sidste hængekøje…