Havesæsonen er startet!

Så er foråret for alvor blevet kickstartet af det dejlige vejr. Det betyder at sæsonen for havearbejde i form af græsslåning, hækkeklip, maling af udendørs facader og så videre. Mange husejere bruger også denne tid på at lave små opgraderinger rundt omkring på grunden. Nogle opsætter hegn andre vælger at købe et nyt redskabsskur for at øge værdien og funktionaliteten af sin ejendom. Mange børnefamilier bruger også denne tid på at forkæle deres børn med et legehus, hvor man kan sende børnene ud og lege i timevis. Nedenfor kommer en lille guide i forhold til hvilke overvejelser man skal gøre sig, før man vælger at investere i en af ovenstående produkter.

Hvad skal man overveje i forhold til køb af hegn?

Når man skal investere i et hegn er der et par ting man skal gøre sig klart inden man begynder søgningen:

  • Skal det være et træhegn? (og i så fald behandlet eller ubehandlet?)
  • Skal det være et vedligeholdelsesfrit hegn? (komposit, PVC, eller polyrattan?)
  • Skal det være glashegn? (frosted eller klart?)
  • Skal det være metalhegn? (rionet eller panelhegn?)

Når man har gjort sig tanker omkring ovenstående, skal man finde det specifikke hegn man ønsker sig. I kategorien træhegn gemmer sig alt fra pileflethegn til klassiske plankeværk og lamelhegn. Også i den vedligeholdelsesfrie afdeling gælder det at det varierer fra komposithegn i alle former til støjhegn og PVC plastik hegn. Variationen af glashegn og metalhegn er også til stede og det er specielt det visuelle udtryk der spiller ind her.

Det næste man skal finde ud af, er hvilken højde og bredde man ønsker sig. Er det et hegn til forhaven, terrassen eller i skellet? Et forhavehegn overstiger typisk ikke mere end 120cm i højden. Terrassen er lidt mere frit, det kan være man vil skabe læ eller bare indkapsle et hyggeligt rum, så her ses variationen fra 90cm til 180cm i højden. Hegn i skel er typisk omkring de 180cm i højden.

Når man har gjort sig ovenstående overvejelser er man klar til at købe et nyt hegn.

Hvad skal man overveje i forhold til køb af redskabsskure?

Igen kommer det meget an på de behov redskabsskuret skal opfylde. Hos jmkiil.dk oplever de ofte følgende behov:

  • Opbevaring af haveredskaber, cykler, værktøj mm.
  • Opbevaring af havemøbler
  • Mulig plads til overnattende gæster

Afhængig af hvilket behov man søger, kan vægtykkelse, ubehandlet/behandlet eller størrelse være gode parametre at gå efter. Vægtykkelsen afgør tætheden og isolationen og dermed også holdbarheden. Behandlingen af redskabsskuret har også stor indflydelse på holdbarheden, om det er imprægneret, grundmalet eller ubehandlet. Størrelsen er givetvis en god indikator for hvad skuret skal indeholde. Kan man nøjes med 5m2 eller skal man op og have fat i 20m2 store skure? Det er op til den enkeltes behov.

Hvilket legehus skal jeg vælge?

Ligesom med redskabsskure, er størrelsen et vigtigt element i udvælgelsen af et legehus. Hvor gamle og hvor store er ens børn? Hvor meget vil de udfordres osv. Hos jmkiil.dk har de sammensat et udvalg der henvender sig til store dele af den danske befolkning. Alle prisklasser og størrelser er til stede. Ydermere kan man også bestille grundmalede og imprægnerede legehuse. Så er det bare op til en selv (og gerne ens børn) at vælge hvilket legehus man ønsker sig.