Hvilken type sofa eller seng skal man købe? Vælg rigtig første gang

Det kan være et svært valg, når der skal købes en ny sofa eller seng, vi vil først kigge på valget af sofa. For det første da skal sofaen være praktisk, og der skal være plads til den, ligesom det designmæssige jo også spiller en rolle. Der findes mange typer sofaer på markedet, og der kan nemt opstå tvivl om, hvilken sofa der er det bedste valg. Skal det være en sofa med chaiselong eller skal det være en 2 personers sofa, kombineret med en 3 personers. Skal man vælge en lænestol sammen med en mindre sofa. Skal sofaen være en sovesofa, der er praktisk, når der kommer gæster?

Herunder introduceres en række sofaer og de fleste kan sagtens købes i flere farver.

  • Almindelig sofa
  • Sofa med chaiselong eller hjørnesofa
  • Sovesofa

Almindelig sofa

Alle kender vel det at komme hjem og lægge benene op i sofaen og slappe af efter en travl dag, – Vi kalder 2-personers, og 3-personers sofaer for almindelige sofaer. Det gode ved at vælge en 2-, og 3-personers sofa, er at du kan sætte dem overfor hinanden, eller kombinere dem på andre måder, i forhold til en hjørnesofa, eller sofa med Chaiselong.

Sofa med chaiselong

Sofa med chaiselong kan også være utrolig praktisk, når man skal slænge sig eller sidde og læse. En Chaiselong sofa kan ofte også fås med hulrum i, til ekstra tæpper og puder, så har man det altid lige ved hånden uden at det roder. Bemærk at chaiselong kan købes monteret på hhv. højre eller venstre side. En hjørnesofa eller sofa med chaiselong fylder ofte mere i rummet, derfor skal man vælge den type sofa er matcher rummets størrelse og stil bedst.

Sovesofa

En sovesofa, er ofte det rette valg til gæsteværelset, junior børneværelset eller til sommerhuset og perfekt til uventede overnattende gæster. Når vi tænker på sovesofaer, da tænker vi ofte på en mindre, ikke så pæn sofa, men her tager vi fejl, for i dag er findes der faktisk mange varianter af flotte luksus sovesofaer. Sovesofaer som hjørnesofa, og som chaiselong, som man ville kunne forveksle med helt almindelige stilfulde sofaer.

 

Hvilken type seng skal man vælge?

Når man skal ud og købe en ny seng, da skal man være opmærksom på om sengen passer til den krop som man har, her tænker jeg også på topmadrassen. Vejer du meget, da skal man have en topmadras, der er hård/medium hård, da man eller vil synke lagt ned i sengen, og dette vil ikke være behageligt. Er man tynd/let, da få en topmadras der er blødere.

De fleste senge har dog også forskellige fastheder og fabrikkerne har en vejledning, der går meget på din kropsvægt, men det er er forskel på sengene, så samme person skal måske have medium fra èn fabrikant og fast fra en anden.

Ud over fasthederne på de forskellige senge og Box madrasser, så er materialevalget af din nye seng også vigtig, ligesom det også er vigtig at du kan lide sengens design – sengen skal passe til resten af din bolig og udgøre en helhed med resten af dine møbler i dit soveværelse.

Størrelsen af sengen

For det første, da skal du huske at måle op, så du er sikker på at sengen kan være i rummet, og du kan komme til døre, skabe, og der er plads rundt om sengen. Når du er sikker på rummets størrelse, da skal man overveje hvilken størrelse sengen skal have, skal det være en dobbelt seng, en trekvart seng? En dobbeltseng kan være et godt valg, hvis man sover 2, og man har mindre børn, der ofte kommer ind om natten, så der er plads. Hvis ikke man har det store behov for plads, da er en trekvart seng eller enkeltseng et fint valg.

Noget andet du skal tænke på, er også din højde, vælg gerne en seng der er mindst 10 cm. Længere, og gerne mere end din højde. Tænkt også over, om du vil have en hel seng uden ”revne” i midten, så overvej Box madrasser, kontinentalsenge eller sengerammer med planbunde.

Husk, du skal tilbringe 6-9 timer i hvert døgn i din seng, så det er vigtigt at du vælger rigtigt. Tag eventuelt en god snak med forhandleren omkring dine behov, og design ønsker til sengen.