Hvordan bygges et klædeskab?

Møbeltyper herunder klædeskab er underlagt lejlighedsplanens udvikling, badeværelset har tildels gjort toiletmøblet overflødig, de små lejligheders planløsninger har udryddet ottomanen, som er gået over til at blive en hvilestol, og senere har den fået en løs skammel til, da man nu engang ikke kan forandre menneskets krav på hvile. I nogen grad går det ligeledes med klædeskabet, flere og flere lejligheder får i projekteringen indbyggede skabe. Man kan dele skabet i 5 typer: 

  • Type A bredde ca. 65-68 cm 
  • Type B bredde ca. 100 cm 
  • Type C bredde ca. 130-135 cm 
  • Type D bredde ca. 160-165 cm 
  • Type E bredde ca. 195-200 cm 
  • Type A giver i bredden plads til 2 stk. manchetskjorter. 
  • Type B giver i bredden plads til 1 stk. manchetskjorte samt ca. 50 cm garderobe. 
  • Type C giver plads til 2 stk. manchetskjorter samt ca. 50 cm garderobe. 
  • Type D giver plads til 1 stk. manchetskjorte samt 2×50 cm garderobe. 
  • Type E giver plads til 2 stk. manchetskjorter samt 2><60 cm garderobe. 

Et skabs maksimumshøjde er 188 cm, hvor soklen er 8-10 cm høj. Det faste skab bør ikke være mere end 100 cm i bredden, det vil være vanskeligt at kunne transportere større bredder dels på trapperne og ikke mindst at få så stor en form ind i en lejlighed. Den faste skabstype er naturligvis den bedste, samlingerne er tætte og man kan bedre få dørene til at slutte, da første betingelse for et skab må være den, at det er tæt og lukker alt ude som f. eks. møl og at det samtidig holder på virkningen af de midler man evt. bruger for at beskytte tøjet. Det engelske klædeskab må anses for at være bedst løst, idet de mange funktioner man består af ved påklædning, har englænderne forstået at anbringe i skabet, f. eks. hylde på indersiden af døren til knapper, et mindre spejl, hylde til lommetørklæder, handsker etc., stang til slips; der ligger faktisk et felt som vi godt kunne dyrke.

Indholdet i et klædeskab

Hvis man opbevarer hatte i skabet bør disse anbringes enten på træknager eller på løse støtter, endvidere kan man have gennemsigtige skuffeforstykker, så man hurtigt kan se hvilke skuffer, der skal benyttes. Skilleskabet må udføres af gode materialer, der må ikke spares på dimensioneringen. Enten rammer med krydsfinér, rammer i fylding eller af en god kvalitet møbelplade. Skabet samles bedst med en not og feder, man opnår derved, at skabet er tæt på siderne. Hvis man bruger tynd overkasse, må man bruge to samlebeslag på indersiden. Det er af megen stor nødvendighed, at et klædeskab bliver stabilt i samlingerne, da det kun er bagklædningen som holder skabet i vinkel.

Man kan naturligvis lave en fast kasse, f. eks. et skuffeparti, som fastskrues og dermed yderligere støtter klædeskab. Skabet bør ikke stå på for høje ben, helst en lukket sokkel, ellers kommer man op på en alt for høj dimensionering i forhold til rummet. Den overfalsede dør er vel nok det bedste på grund af dobbeltfalsen. Hvis man anvender skydedør, må disse være pålimet en liste med filt på ydersiden, for at dørene slutter så tæt som muligt. Listen pålimes glat med kanten på bagsiden af den yderste dør og glat med kanten på forsiden af den bageste dør. Hvis man skal dimensionere et skab kun til dame- eller herregarderobe bliver opgaven betydelig lettere, idet man da kan tage de specielle garderobemål.

3 tilbud tømrer Nordsjælland

Sammenlign gratis 3 tilbud tømrer Nordsjælland på dit tømrer problem fra vaskeægte tømrere. Vi sikrer, at samtlige tømrere respekterer deres aftaler og yder en pålidelig service, og vi følger altid op på kundetilfredshed på de 3 gratis tilbud. Tit kan du ikke orke at komme med en god løsning på din tømreropgave selv – Indhent hellere 3 forholdsvis gode tømrertilbud allerede i dag.