Hvordan skal din næste fliseterrasse se ud?

Står du med fremtidige planer om, at bygge en ny fliseterrasse, men mangler lidt inspiration? Så skal du ikke fortvivle, for fliseterrasser er populære som aldrig før, og i Danmark er vi i høj grad begyndt at ændre på de terrasser, som vores huse har haft siden deres opførsel tilbage for mange år siden. I dag ønsker mange at have en personlig terrasse, fordi ens terrasse skal bruges flittigt henover sommeren og de andre dage, hvor vejret indbyder til ophold på terrassen.

Inspiration er ikke at kopiere

Selvom man ønsker en personlig terrasse, så er det ikke ensbetydende med, at ens navne skal stå på terrassen, eller at den skal have en farve eller form, som ingen andre har. En personlig terrasse er den terrasse, som man har valgt efter smag, hvor specielt valget af fliser til ens fliseterrasse er blandt de vigtigste overvejelser og beslutninger til terrassens udseende. Fliserne afspejler i høj grad ens terrasse, og derfor er det valget af disse, som man som oftest diskuterer hjemme i stuerne. Skal det være den ene eller den ene terrasseflise? Mange er i tvivl, da fliserne skal lægge der i mange år, og der findes så mange forskellige slags, at det er lige til at få ondt i hovedet af.

En løsning på dette problem er, at hente inspiration udefra. Inspiration er et nøgleord, når man skal designe noget nyt, og inspiration er ikke det samme som, at stjæle en idé eller udseende fra andre, som eksempelvis ens venner eller naboer. Så næste gang du går rundt i nabokvarteret, eller er på besøg ved venner og familie, så hold øje med deres terrassefliser, og iagttag formerne, mønstrene og de forskellige muligheder der findes. På den måde kan ens gode idé pludselig dukke op, og så har man svaret.

Fliser er ikke bare kantede

Kan det virkelig være så stort et problem, at lægge en ny terrasse og vælge fliser? For nogen ja, og det er der ingen skam i. Man skal bare ikke sætte begrænsninger ud fra fliserne, for ens fliseterrasse kan blive præcis, som du ønsker den. Betonfliser findes i mange former, og de kan skæres til, således at de passer rundt om hjørner, i kanter, om et buskads osv. Du kan ligeledes kombinere forskellige fliseformer, således at du danner forskellige mønstre, bl.a. ved at lave en bue op imod en dør, eller danne forskellige mønstre, alt afhængig af ens smag. Derfor skal du ikke bekymre dig om mulighederne, for de er mange. Du skal bare få idéen, så skal løsningen nok komme, naturligvis kan det være med enkelte småjusteringer, men i det store perspektiv, så kan alt lade sig gøre.