Hvorfor bruge solceller

For bare 10 år siden, så man ikke mange hjem med solcelleanlæg, men som tiden er gået og prisen på installation af solceller er faldet med over 40 % begynder der at ske noget.
Det er så småt ved at gå op for folk, at solceller er en god investering, men der skal flere på banen, hvis vi vil være mindre afhængige af fossile brændstoffer.

For det første skåner du miljøet, da solceller er forureningesfrie og omdanner energi fra solen til elektricitet. Solceller skader altså ikke miljøet på nogen som helst måde og derudover støjer de heller ikke.

Du kan få solceller i alle størrelse og mange forskellige kvaliteter. Det er klart at jo større solceller e jo mere strøm, kan de danne. Et solcelleanlæg bliver sammensat af moduler, så derfor kan du få i stort set alle størrelser. De kan endda integreres i en bygnings arkitektur.

Solceller har også en lang levetid, og de fleste producenter giver op til 20 års garanti, så man skal ikke frygte, at det går i stykker lige med det samme.

At installere et solcelleanlæg er dog stadigvæk en dyr fornøjelse, men man ender faktisk tit med at tjene penge hjem og endda spare penge på længere sigt. EL koster penge, og da man ikke er ligeså afhængig af el, når man bruger solceller falder den månedlige elregning altså.

Man kan også benytte solceller i sine vinduer, hvis man ønsker at afskærme solen. Mange virksomheder og biler har solceller på ruden.

Får man lagt solceller ind imellem to lag glas i et vindue, har man også på den måde mulighed for at lagre solens energi og danne elektricitet.

I dag burde alle nybyggerier installere solceller fra starten af, og private og virksomheder bør virkelige overveje at installere solcelleanlæg i deres bygninger.