Hvorfor stopper sneglen i et pillefyr?

Hvis sneglen i ens pillefyr hele tiden går fast, så har man enten indstillet stokerfyret forkert og ellers så passer brændselstypen ikke til sneglen.

Hvis man har en meget fin snegl, kan den godt køre helt fortræffeligt med små træpiller. Men hvis man begynder at fyre med groft flis i fyret eller hvis der er lidt kviste i, så kan sneglen lige pludselig ikke følge med mere, da de noget større stykker sætter sig fast i sneglen i stedet.

Hvis pillefyret er indstillet forkert, så kan det være, at sneglen får besked på at køre mere brændsel ind, end pillefyret kan må at brænde af. Når sneglen så bare bliver ved med at presse nyt brændsel ind, så bliver bålet inde i pillefyret efterhånden så klemt, at det ikke har ilt nok til at brænde og derfor går det ud. Jo dårligere bålet brænder, jo sværere og jo langsommere er dit pillefyr om at brænde det, som allerede er kommet ind i brændekammeret. Så det er en rigtig dårlige cirkel at komme ind i og de kan kun ende med en ting, nemlig at både brændekammer og snegl stopper til.

Hvis dit pillefyr derimod er indstillet til at køre for lidt brænde ind i kammeret, så kan man faktisk også godt ende op med en stoppet snegl, hvor utroligt det end lyder. Der sker nemlig det, at hvis brændekammeret ikke får tilført nok nyt brændemateriale, så kan det ende med, at bålet bevæger sig ind i sneglen, da dette er det eneste sted, hvor der er noget, som kan holde gang i bålet. Hvis man nu har en stor tank stående bagved, hvor alle fx træpillerne kommer fra, så er det lidt noget l… hvis bålet har mulighed for at brænde helt derind. Derfor har man en sikring siddende, som udløses ved for høj varme. Denne sikring består blandt andet af en beholder med vand og i det øjeblik at ilden bevæger sig ind under sikringen, så frigives vandet og slukker ilden i sneglen, så den ikke kan bevæge sig over i tanken. Alt det brændsel fx træpiller, som nu bliver tilført til pillefyret er nu våde og  derfor vil fyret gå ud, da det af gode grunde ikke kan brænde det våde materiale. Herfor vil både brændekammer og sneglen stoppe til, fordi der nu ikke er noget af det brændsel som bliver tilført brændekammeret, som forsvinder igen. Hvis du gerne vil vide mere om pillefyr, så kig forbi http://billigepillefyr.dk/