Komfur – El, gas eller induktion?

I denne artikel vil vi omhandle komfurer og deres fordele og ulemper.

Gaskomfur

De sidste mange år, har det været et populært valg at have et gaskomfur. Foruden den udbredte charme ved at lave mad for åben ild, har gas også vist sig at være det mest energibesparende. I forhold til elkomfurer er det også væsentligt nemmere at indstille temperaturen til dine behov. Problemet ved gas, er at det mad som falder ved siden af pladerne, bliver svitset og det så er utroligt svært at rengøre det. Dette betyder også en lugtgene hvis man ikke har en ordentlig emhætte. Et andet problem ved gas er brandfaren. Glemmer du at slukke for gassen kan det være katastrofalt.

El komfur
Et el komfur har også fordele og ulemper. Af fordele, er det væsentligt nemmere at rengøre overfladen på pladerne på el komfuret. Dertil kommer der også en sikkerhedsmæssig fordel. Glemmer du at slukke et el komfur har du bare en varm plade der bruger strøm, og så længe du ikke har noget stående på dit komfur er du sikret brandfare. Af ulemper ved et el komfur, kan nævnes at det tager tid at få opvarmet dine plader og en krig for dem at køle ned igen. Dertil er det svært at regulere temperaturen og så kræver det også meget energi at have kørende.
Imellem gas og el komfurets fordele og ulemper har vi induktionskomfuret.

Induktionskomfur

Induktionspladerne virker ved at der er magnetspoler under kogepladen. Disse magneter reagerer når de kommer i forbindelse med metal. Dette vil sige at der kun er varme i pladerne når der er gryder på komfuret, og at det kun er dem der bliver opvarmet. Fordelene ved dette er at du lynhurtigt får opvarmet dine gryder og pander og at det sparer energi, og så er du mere sikker i mod brandfarer da komfuret selv slukker når der ikke længere er gryder og pander på. Dertil er det nemt at skifte temperaturen på en induktionsplade, da den ændres det øjeblik du vælger at skifte temperaturen. På den måde kan du få det meste ud af din madlavning.

leder du inspiration og ideer til hvordan du kan sammensætte dit ideelle køkken, og hvilket udstyr der er bedst for dig kan du med fordele læse med på Nyt køkkens hjemmeside

Hvilket komfur der passer bedst til dig, bestemmer du selv. Vores umiddelbare bud vil være at investere i et induktionskomfur, da det har det bedste fra begge verdener imellem gas og el. for en bedre uddybning af hvordan et induktionskomfur virker, kan du med fordele læse her