Mal selv eller malermester?

Står der et nyt malerprojekt for døren, så er en af de første overvejelser man skal gøre sig, om man kan overskue at klare projektet selv, eller om man i stedet skal hyre professionel hjælp. Der er forskellige argumentet for det ene eller det andet, og i denne artikel hjælper vi med at gøre opmærksom på nogle af disse, så du træffer det rigtige valg fra starten.

Hvis du hælder til at vil male selv, så skal du fra start gøre dig klar over, at det kræver tid, og det koster kræfter. Først og fremmest skal du selvfølgelig have en ide om, hvordan det, du skal male, skal se ud. Herefter er det en god ide at besøge en farvehandel, der ikke kun sælger maling, men også ved hvordan, du skal bruge det produkt, som du køber af dem. Oftest vil de også kunne komme med forslag og vejlede dig i, hvordan du skal klargøre det, som du ønsker og male osv.. En af de vigtigste faktorer, når du skal male selv er, at du gør dit hjemmearbejde grundigt. Du skal sikre dig, at du har overskud til at færdiggøre projektet, så det ikke bliver en overdådig belastning for dig, så når du endelig bliver færdig, ikke ville kunne nyde resultatet. Derudover er der selvfølgelig også de praktiske ting med, at der måske skal slibes ned eller repareres revner eller huller eller måske endda grundes, så du er sikker på, at du får det ønskede resultat. Hvis det virker som en overkommelig opgave for dig, så kan du ikke mindst nyde glæden ved at have udført arbejdet selv, men det kan selvfølgelig også mærkes på økonomien, at du ikke har betalt for en professionel maler til at udføre arbejdet for dig.

Tvivler du derimod på, at du har tid eller lyst til at male selv, så er der endelig bare at tage kontakt til en malermester og bede om et uforpligtende tilbud. En god ide kan være at kontakte flere forskellige, hvor du kan vurdere priserne og deres troværdighed. Når du skal vælge et malerfirma, så er det altid en god ide at tjekke om de er med i Danske Malermestre, som er malernes brancheforening og garantiordning. Så er du sikker på, at du får et godt resultat, som du får glæde af i lang tid. Denne løsning koster selvfølgelig lidt flere penge, men så slipper du også for selv at bruge din fritid på det, som du sikkert hellere vil bruge på andre ting – og du er helt sikker på, at du ikke går træt i projektet undervejs, og derfor ikke får det resultat, som du ønskede.