Maling af gulv – Alt du skal vide!

Malerarbejde på plankegulve og parket bruges temmelig sjældent, da træ udseendet derved vil fordufte. Træ er et fantastisk naturligt materiale, som passer til enhver beboelse. Træ som gulvmateriale skaber behag, varme og hygge. Dette billede vil dog blive væk ved overmaling. Det er bestemt ikke irrelevant hvordan et trægulv males, så brug til stadighed en rigtig gulvspecialist til maling af parketgulve og plankegulve.

Hvorfor maling af plankegulve og parketgulve?

Maling er en kraftig gulvbehandling som er fulddækkende. Derfor kan træets naturlige look ikke anes, til gengæld får man med maling en heldækkende ensfarvet gulvoverflade. Maling er en enestående gulvløsning til utrolig slidte bræddegulve, som ikke holder til en afhøvling eller gulvafslibning. Husk du altid kan kontakte Gulvafslibning København, hvis du har spørgsmål eller ønsker råd og vejledning omkring dine gulve.

Typer af gulvmaling?

Der benyttes som regel to slags maling til plankegulve og parket, alkyd og epoxy. Begge typer maling er uhyre slidstærke og anvendes ikke kun på plankegulve og parketgulve, men også på beton i lagerhaller og fabrikshaller hvor der køre trucks.

Hvorfor gulvmaling?

I fald et parketgulv er nyt eller nyslebet, vil behandling med maling være meningsløst. Fuldmaling bruges på et såkaldt ‘problemgulv’ for at dække over skader, herunder halvmat, mat, halvblank, silkemat, højglans. Et malet parket eller plankegulv er smudsafvisende, let at vedligholde og rengøringvenlig.

Forarbejde inden malerarbejdet startes

Gulvet skal være helt rent inden malingen påføres. Grundrengøring er dermed nødvendig, idet det mindste snavs, smuds, støv og fedt vil skabe problemer.

HVORDAN PLEJES OG RENGØRES ET MALET PLANKEGULV?

Dersom malingen viser tegn på slitage, kan det behandles påny. Er malingen slidt igennem overfladebehandlingen til rent træ, er det muligt at pletmale uden slibning af hele falden. Pleje, gulvvedligeholdelse og rengøring er nemt ligesom på et lakeret trægulv. Ved gulvvask opnår du et rent pankegulv eller parket omgående, hvilket selvfølgelig er afholdt hos børnefamilier.

Er der farvemuligheder?

Gulvmaling udføres ofte i en hvid heldækkende farve, men det er også muligt at farvetone malingen til en mørk tone. Et malet plankegulv eller parketgulv kan også påmales kanter og border. Kontakt os for en snak om muligheder for dit trægulv.