Hvor meget kan jeg spare med en varmepumpe?

Der findes ikke noget konkret svar på, hvad man kan spare ved at få en varmepumpe. Først og fremmest handler det om, hvilken varmepumpe du vælger at investere i. Derudover afhænger det også af hvor meget varme du har brug for og hvad din nuværende varmekilde er. Altså om det er naturgas, olie eller noget helt tredje. Din varmekilde har rigtig stor betydning for, hvor meget du kan spare ved, at få installeret en varmepumpe i dit hjem.

Ved at få installeret en varmepumpe vil det være muligt, at lave en besparelse på mellem 25% og 75% af din varmeregning.

Udover at en varmepumpe er en god investering og det er muligt at spare mange penge er en varmepumpe også rigtig god for miljøet. Ved at få installeret en varmepumpe sparer du også miljøet for unødigt CO2-udslip. Du kan skære ned i op mod 75% af dit samlede CO22-forbrug bare ved, at vælge at få installeret en varmepumpe i dit hjem.

Der skal ikke herske nogle tvivl om at 75% er rigtig meget at spare på din CO2-udeldning. Derfor skal der heller ikke herske nogle tvivl om at det gavner miljøet rigtig meget, hvis du vælger at få installeret en varmepumpe i dit hjem.

Hvad koster en varmepumpe?

En investering i et varmepumpeanlæg er en dyr investering. Et varmepumpeanlæg koster omkring 100.000 kr. inklusiv komplet installering. Det vil ofte tage mellem 5 til 10 år før indtjeningen er tjent ind, men når det så er sket, er der udelukkende tale om en ren besparelse og dette kan være rigtig mange år. En varmepumpe har ofte en levetid som lyder på mellem 25 – 35 år.

I løbet af en varmepumpeanlægs levetid er det muligt at spare helt op mod flere 100.000 kroner, men det afhænger selvfølgelig af hvilken varmekilde og hvor meget varme du normalt bruger. Du kan med fordel vælge at indhente 3 tilbud på varmepumpe, så du har noget at tage udgangspunkt i.

Hold dig fra billige varmepumper

Der findes et hav af forskellige varmepumper og ligeledes varier prisen rigtig meget på en varmepumpe. Selvom det er tiltrækkende for pengepungen at investerer i en billig model, fordi den er billig, men også fordi at investeringen hurtigere er tjent ind, men sådan fungerer det desværre ikke helt.

Det er vigtigt at du kigger lige så meget på varmepumpens effektivitet, når du skal ud og investerer i en varmepumpe. Derudover bør du også se nærmere på muligheden for at lave en besparelse på din varmeregning ved, at få installeret en varmepumpe i dit hjem.

Det er ikke prisen på varmepungen, som er ensbetydende med, at du laver en god investering, men det er kvaliteten og effektivitet på varmepungen, som har den største indflydelse for, at du kan lave en besparelse på din varmregning. Derfor husk altid at sammenligne disse to ting med prisen, når du skal ud at investerer i en varmepumpe.

Vedligeholdelse af varmepumper

Ligesom alle andre ting, skal varmepumper også vedligeholdelse og dette kan have stor betydning for din besparelse, hvis du flere gange om året skal ofte endnu flere penge på at vedligeholde din varmepumpe.

Der er ofte mulighed for at tilkøbe en vedligeholdelsesaftale, når du køber en varmepumpe, hvilket er utroligt smart, da du er sikkert at alt fungere optimalt og at der ikke lige pludselig kommer en ekstra regning på vedligeholdelse, som kan have store konsekvenser for din investering.