Når solen skinner, så er en markise over terrassen guld værd

Er du husejer og har du en terrasse som du godt kan lide at bruge om sommeren til solbadning, grillmad om aftenen eller måske bare til at sidde i en liggestol og nyde avisen, så ved du sikkert også, at det kan hurtigt blive lidt for varmt i løbet af relativt kort tid. Heldigvis er det ikke fordi vi er overbebyrdet med sol i Danmark, men det hænder dog alligevel at den skinner et par uger i træk på udvalgte tidspunkter af året.

Hvis du gerne vil have mulighed for at skabe skygge på terrassen når det passer ind i dit program, så kan du naturligvis vælge at bruge en god gammeldags parasol. Men ofte er det ikke super praktisk og slet ikke hvis du gerne vil have skygge over et større område. Derfor er der også mange der har set fordelen ved at få opsat en markise på husmuren som kan køres ud og ind efter behov.

Kigger man i et af de mange byggemarked kataloger der kommer ind af døren, så vrimler det med markiser på tilbud. Men inden du skynder dig ud og køber den billigste du kan finde, så kan det godt betale sig at gøre et lille stykke forarbejde først. Sagen er nemlig, at der er mange der har spildt penge på netop disse billige markiser for efterfølgende at måtte gå ud og anskaffe sig en af en bedre kvalitet.

For kvaliteten af dem man får og markisers pris hænger nemlig gerne sammen. Hvis du vurderer en markise til 10.000 kroner i forhold til en der måske kun koster 2.000 kroner, så kan du sagtens se, at der er stor forskel. Det er klart at pris er relevant, men samtidig skal du også huske på, at du køber den fordi du gerne vil have gavn af den og fordi den gerne skal kunne holde noget tid. Leder du efter en kortsigtet og billig løsning, så kan du lige så godt bare købe et par ekstra parasoller.

Dermed ikke sagt, at du ikke skal lede efter at få en god pris, for det er altid en god filosofi og der kan være penge at spare hvis du leder efter de gode tilbud. Tricket er dog, at du finder en god kvalitet markise først og så derefter forsøger at finde den valgte model til den bedst mulige pris. Ofte kan du godt forhandle prisen ned hvis du køber den hos et af de firmaer som ikke laver andet end at sælge markiser. Hvis ikke prisen på markisen kan reduceres, så kan du helt sikkert få dem til at slå noget af prisen for opsætningen. Ellers kan du bare gå til en af deres konkurrenter for der er nok af dem.

Så tænk over kvalitet før du tænker over prisen. Det vil være guld værd i det lange løb.