Overvejelser ved køb af bogreol

Inden du går ud og køber en træreol eller bogreol, så skal du sørge for at overveje, hvor i dit hjem bogreolen skal placeres. Det er nødvendigt at måle bredde, længde og højde, så du præcis ved, hvor stor en enhed, der kan være de forskellige steder, og du bliver også nødt til at overveje, hvad du vil bevare på bogreolen. Grunden hertil er, at antallet af bøger eller andre ting, som du ønsker at bevare på den nye reol, har en afgørende betydning for at bestemme størrelsen af den bogreol du får brug for til en given placering. Når du har fundet den rette størrelse for den reol, som du skal bruge, så er det tid til trin 2, hvor du skal overveje hvor meget du vil spendere på en ny bogreol.

Prisen på en bogreol kan variere betydeligt baseret på dens størrelse, typen af træ, der anvendes til at konstruere den, og hvilken butik som sælger reolen. Typisk får man væsentligt mere for pengene hos de forhandlere, der kun eksisterer på nettet. Med hensyn til træ er det vigtigt, at overveje nøje hvilken type bogreol vil fungere bedst for dig, og lave en smule forskning i de forskellige typer af træ til rådighed. Det billigste træ er typisk fyr, som ofte kommer meget ’rustikt’ med pletter og fugemasser, og som ofte kan bruge en kærlig hånd og en ordentlig omgang maling efter, at man har erhvervet sig det nye produkt. Fyr træ bliver nødt til at være behandlet og på den ene eller anden måde beskyttet med fugemasse eller maling for at forhindre skader fra fugt, såsom skimmel, mug, revner og så videre.

Dyrere træsorter som teak og cedertræ er naturligt smukke og videre også modstandsdygtige overfor vandskader, en bogreol i disse materialer vil kræve meget lidt eller ingen efterbehandling, dog har udgifterne til disse træsorter en tendens til at være højere end andre. Så er der de helt hårde træsorter som mahogni og eg, hvilket er endnu mere dyrt, i og med at de er særligt holdbare og smukke. Hvad der skal bestemme dit valg af bogreol bør i høj grad også baseres på farvespillet i det rum, hvor den skal placeres, så sørg for at gøre en smule forskning for at finde ud af, hvilken farve eller tone vil fungere bedst med den nuværende indretning af det rum, hvor du ønsker at placere den nye bogreol.

Overvej også hvilke ekstra funktioner, du ønsker eller har brug for fra din bogreol. Nogle har for eksempel planlagt et lille barskab i nogle af hylderne, og her kan det være en god ide med glaslåger, andre vil måske beskytte de nederste bøger fra små tumlinger, der konstant forsøger at hive alt ud af bogreolen, og her kunne det nok være en idé med kabinet døre i den nederste del af reolen.

For at opsummere når du skal have en ny bogreol, så husk at overveje den nye reols rummål, budget, type af træ og farvespillet i rummet og sidst om reolen behøves alternative funktioner.