Råd til badeværelsesrenovering

Går du med tanker om, at renovere dit gamle badeværelse? Så skal du læse med herunder, hvad du skal være opmærksom på. En renovering af dit badeværelse er ikke et lille projekt. Det er ofte et komplekst stykke arbejde der skal laves på tværs af flere forskellige håndværkere. Det kræver god planlægning og ikke mindst økonomi at renovere et badeværelse. Badeværelset er ét af de dyreste rum at renovere, fordi materialer hertil ofte er dyre. Herunder får du 3 gode råd, inden du går i gang med at få renoveret dit badeværelse.

At renovere et badeværelse kræver ekstrem grundighed, fordi den mindste utæthed kan ende i en meget dyr affære. Badeværelset udsættes i de fleste hjem for fugt og vand hver eneste dag, hvilket sætter store krav til både håndværkerne og materialerne der bruges. Helt konkret hvad du skal være opmærksom på under en renovering af dit badeværelse, kan du læse mere om herunder.

Lad én stå for hele entreprisen

Som nævnt, kræver en badeværelsesrenovering flere forskellige håndværkere, bl.a. murere, VVS’ere og elektrikere. Det kræver stort overblik og koordination at få hele projektet til at gå gnidningsfrit. Derfor anbefaler jeg, at dit badeværelses bygges om som en helhed. Dvs. at alt foregår i den rigtig rækkefølge, så badeværelset bygges op step for step.

Anbefalingen fra Brd. Thinesen murerne er derfor at få fat i erfarne badeværelsesspecialister, som man kan give hele ansvaret til og lade dem stå for underleverandørerne fra andre fagmænd. På den måde giver du ansvaret til ét firma, som skal sørge for at holde både tidsplan og økonomi.

Overvej materialer og indretning

Én af de helt vigtige ting at tænke på, er indretningen og ikke mindst hvilke materialer det skal bruges på dit nye badeværelse. Det er vigtigt for de fleste, at det har det rette udtryk i den rette stil af de rette materialer. Derfor bruges der rigtig meget tid, energi og penge på, at finde de helt rette materialer.

Materialevalget er én af de ting der påvirker prisen på renoveringen aller mest. Det er det fordi materialer som f.eks. marmor er markant dyrere end standard fliser. Herudover kan den samlede pris på et nyt badeværelse blive påvirket af kvaliteten af amaturer, toilet, håndvaske mm.

På baggrund af de mange mange valg der skal tages, anbefaler jeg at du rådfører dig med entreprenøren eller håndværkere der har ansvaret for renoveringen. Sammen med håndværkeren kan du finde en løsning, der passer både æstetisk, holdbarhed og ikke mindst pris.

Badeværelsesrenovering kan tage tid

Du skal forberede dig på, at stå uden et funktionelt badeværelse i en tidshorisont på 2-6 uger. Det er vigtigt at du som bygherre er klar over dette, for at bibeholde tålmodigheden med håndværkerne. Skal du eksempelvis have lagt nyt gulv på badeværelset under renoveringen, kan du forvente at dette alene tager 1 uge da gulvet skal være ordentligt tørt, inden der kan arbejdes videre.

Det er vigtigt, at du som husejer har gjort dig tanker om og undersøgt, hvor du kan benytte både toilet og badeværelse andetsteds, hvis badeværelset der skal renoveres er det eneste i huset. En mulighed er at leje et toilet, men de fleste låner i perioden et bad og et toilet af naboer, venner, familie og offentlige steder som eksempelvis sportshaller.