Sådan klipper du hækken bedst

Mange danskere er i tvivl omkring, hvordan man klipper hækken bedst. I denne artikel gennemgår vi, hvordan, du bedst klipper din hæk samt hvornår på året, det er bedst.

Hvilken hækkeklipper skal jeg bruge?

Der findes som udgangspunkt 3 forskellige hækkeklippere. Der findes en havesaks, en elektrisk samt en benzindrevet med motor. Har du langt til en stikkontakt, er det en god idé at vælge en benzindrevet klipper. Du skal dog være opmærksom på, at en benzindrevet hækkeklipper er tungere og larmer lidt mere end en eldrevet. Ønsker du en let hækkeklipper og ikke har noget i mod at trække en forlænger ledning, kan du med fordel vælge en elektrisk hækkeklipper. Er den hæk eller busk, du skal klippe lille, er en manuel havesaks en god mulighed.

Sådan klipper du hækken korrekt

Mange tror, at det er en større videnskab at klippe hækken korrekt, men det behøver det faktisk slet ikke at være. Når du skal klippe din hæk, kan du enten klikke efter øjemål, eller trække en snor langs hækken i den højde, du gerne vil klippe i. Du skal altid gå efter at klippe hækken bredest forneden. En god tommelfingerregel er at klippe hækken, så den er 35 centimeter i toppen og 45 cm i bunden. Den må ikke blive for bred i toppen, da den ødelægge hækken, hvis der ligger sig et højt lag sne på toppen. Når du klipper, skal du starte i bunden og klippe op ad. Er din hæk meget høj, er det en god idé at tage en stige, så du står sikkert. At klippe hæk er nemlig ikke helt ufarligt.

Hvornår på året er bedst at klippe hæk?

Du bør klippe din hæk 1-2 gange om året. Klipper du den 2 gange om året, vil den være nemmere at klippe, end hvis du blot gør det en gang. Det er en god idé at klippe hækken omkring juli måned første gang, samt at gøre det på en dag, hvor det blæser. Det gør nemlig, at alle de små insekter der lever i hækken, blæses væk. Ved at vente til juli måned, skåner du også de fugle, der eventuelt måtte have lavet redde i hækken. Vil du gerne klippen hækken en gang mere, bør du gøre dette i august måned. Dette skal gøres, så de nye skud fra hækken kan nå at blive modnet og ikke dør i den frost, der godt kan komme om natten i de tidlige efterårsmåneder.