Selvsalg af ejendom – trygt og billigt

En sikker bolighandel kræver ikke altid, at du har en ejendomsmægler med i forløbet. Hvis du selv har fundet køberen til din ejer- eller andelsbolig, kan du trygt lave et selvsalg. Faktisk vælger flere og flere danskere dette, og sparer dermed titusindevis af kroner på et højt salær til ejendomsmægleren.

I stedet kan en juridisk rådgiver hjælpe dig med alt det praktiske og sikre dig bedst muligt i dit selvsalg – så kan du koncentrere dig om at fremvise din egen bolig.

Du kan eksempelvis finde købere til din bolig på www.boligdeal.dk.

Selvsalg med juridisk rådgivning, trin-for-trin

Når du har fundet en køber til ejendommen, så foregår den juridiske del af et selvsalg typisk således, at den juridiske rådgiver modtager ejendommens samt sælgers og købers oplysninger og informationer i forbindelse med købsaftalens aftalte vilkår. Din juridiske rådgiver vil have en skabelon til dette. Herefter modtages en kundeaftale, som skal signeres med NemID.

Den juridiske rådgiver kontakter efterfølgende tinglysningsretten/grundejerforeningen/kommunen mv. for at indhente handlens øvrige dokumenter.

Købsaftalen bliver udarbejdet med afsæt i indhentede informationer og de vilkår, som er aftalt mellem køber og sælger. Udkastet sendes herefter til dig for godkendelse. Når denne er godkendt, sendes den ligeledes til modsatte part. Begge parter underskriver.

Når købsaftalen er i hus, afklares eventuelle forbehold, og køber stiller bankgaranti for købesummen.

Når købet er endeligt, udarbejder jeres juridiske rådgiver skødet, som signeres af begge parter. Køber er nu den retmæssige ejer af ejendommen. (Vær opmærksom på, at køber har en fortrydelsesret på 6 dage efter signering af købsaftalen. Først herefter kan handlen betragtes som endelig).

Når skødet er tinglyst, vil det fremgå hvilke lån, der ikke skal overdrages til køber. Sælgers bank sørger i samarbejde med købers bank for aflysning af lånene. Den part, der har ansvar for udarbejdelse af skødet, giver besked til banken.

Sælger skal tilmed huske at afmelde PBS betalinger for ejendommens udgifter. I den forbindelse meledes fraflytning eller ejerskifte til forsyningsselskaber, renovation, antenne, internet mv.

På overtagelsesdagen gennemgår køber og sælger ejendommen sammen. Forbrugsmålere aflæses, og informationerne sendes til respektive forsyningsselskaber.

Sælger sender kvitteringer til deres juridiske rådgiver for ejendommens betalte udgifter det seneste år, og der udarbejdes en refusionsopgørelse (senest 15-30 dage efter overtagelsesdagen). Opgørelsen videresendes og godkendes af til købers rådgiver.

Slutteligt bliver købesummen frigivet til sælger, og handlen afsluttes.

Find den rigtige juridiske rådgiver

Som det ses ovenstående er der mange trin og informationer der skal tages vare på i et selvsalg. Samtidig er der mange alternativer på markedet for juridisk rådgivning, og det er vigtigt at finde en, I føler jer trygge ved.

Dit-Selvsalg bistår med udarbejdelse af købsaftale i forbindelse med selvsalg til kun 6.900 kr. – Dette er naturligvis uanset, om du er køber eller sælger. Her er fokus på gennemsigtighed, effektivitet og fair priser.

Dit-Selvsalg er desuden en del af Din-Bolighandel, der er kåret som nr. 1 boligkøbsrådgiver på trustpilot, baseret på 389 anmeldelser (marts 18).