Senge – hvad skal man vælge?

Alle kroppe er meget forskellige, og alle har samtidig også forskellige behov, som der selvfølgelig skal tages højde for, når man skal vælge en seng. Som oftest, så tænker man ikke over, at det er vigtigt at ens seng passer til ens ens krop, men samtidig også ens facon.

Man har som oftest en tilbøjelighed til, at købe den samme madras til både sig selv og sin partner, og dette betyder desværre, med garanti, at en af personerne med garanti ikke vil ligge komfortabelt. Om du er en person som er 185 cm høj og vejer 85 kg, eller er en person, som er 167 cm høj og vejer 70 kg, så har man brug for vidt forskellige typer af madrasser.

Hvis du er en person, som er lav og måske lidt rund, så er det vigtigt, at du ligger på en hårdere madras, end hvis du f.eks. er meget høj og slank af bygning. Forholdet mellem din højde og vægt er meget afgørende for, hvilken type madras som du skal anvende.

Groft sagt, så kan det betyde, at man i visse tilfælde kan være nødt til at erhverve sig to vidt forskellige madrasser, for at finde frem til lige præcis de modeller, som der passer til den enkelte. Det er vigtigt, at du er med til at vælge din helt egen seng, og at du ikke lader andre tage beslutningen for dig, da det som oftest er en dyrere investering, at købe en ny seng, eller en ny madras.

Det bedste vil naturligvis være, hvis du prøver den nye seng inden at du vælger at købe den, så man dermed er helt sikker på, at sengen passer.

Her vil vi give dig nogle gode råd, som du skal holde øje med, når du skal vælge en ny seng.

Hold øje med rygsøjlen når du skal vælge en ny seng

Rygsøjlen er faktisk det vigtigste måleredskab, som du skal anvende, når du skal udvælge dig en ny seng. Hovedreglen er nemlig, at din rygsøjle skal være fuldkommen parallel med sengesiden, når du ligger på siden. Det er vigtigt, at man ikke kan føre en hånd ind under lænden, det er vigtigt at rumpen skal synke ned, mens at din topmadras skal bule op i din lænd, så den dermed ikke hænger og svæver oven på madrassen. Det kræver nemlig muskelkraft at holde din lænd oppe, og så slapper du ikke ordentligt af, når du ligger i din seng.