Skal du købe bolig? Tips til Førstegangskøberen fra Købermægler.

Skal du købe bolig? Tips til Førstegangskøberen fra Købermægler.

Hvis man aldrig har købt bolig før, kan et boligkøb let virke uoverskueligt.
Går du med en drøm om at ege din egen bolig, skal man ikke lade sig rive med af ejendomsmæglernes flotte billeder og gode salgs-opstillinger, på de adresser du virkelig gerne vil bo. Ejendomsmæglerne er eksperter i at præsentere boliger på alle bedste vis, men det er vigtig at man går i dybden med boligen, inden man køber.
Synes man at købsprocessen er uoverskuelig, er det en god ide at dele alle købsfaserne op i mindre bidder. Fokusere derefter på en del ad gangen. Som førstegangskøber skal man starte med at gå ned i banken eller i flere banker. Her skal ham have lavet en budget over hvad man har råd til at købe bolig for. Dette sikre at mange ikke begynder at se på boliger som ikke kan til ens økonomi.
Man kan groft sige at der er fem fagpersoner, der er god at have med som eksperter i en bolighandel.
Det er en bankrådgiver, en ejendomsmægler, en byggesagkyndig, boligadvokat og en køberrådgiver/købermægler.

1. Bankrådgiveren
Ham skal hjælpe dig med at ligge et låne budget. Det er ofte en fordel i en bolighandel at være forhåndsgodkendt i en bank omkring banklån.

 

2. Ejendomsmægler
Har du fundet drømmeboligen, er det tid til at kontakt ejendomsmægleren, sådan du kan få en fremvisning.
Husk på at ejendomsmægler kun er sælgers mand og ikke købers rådgiver

 

3 Byggesagkyndig
Er der nogle ting du er i tvivl omkring ved boligen stand, kan det være en god ide at have en byggesagkyndig med ud at vurdere boligens stand. Der kan hurtig være mange penge at spare ved at få den korrekte stand at vide fra start af.

 

4. Køberrådgiver / Købermægler
En købermægler er en ejendomsmægler som arbejder som købermægler. Dermed er han på købers side og hjælper til med at se boligen igennem for fejl og mangler. Ydermere hjælper ham til med at forhandle prisen på boligen ned. Her er der ofte mange penge at spare på købsprisen. Der er lavet flere rundspørgelser ved ejendomsmægler omkring de giver større afslag på prisen, hvis køberne bruger en købermægler. 80 % svare at de er mere tilbøjelig til at gå ned i pris, når køberne har en professionel køberrådgiver.

 

5. Boligadvokat
Har du har fundet den bolig og prisen er på plads, gennemgår boligadvokat alle bolighandlens dokumenter, servitutter med mere.
Hvis der skulle gemme sig nogle grimme overraskeler her, kan boligadvokat stoppe bolighandlen uden omkostninger for dig, hvis du har huske et advokat forbehold.

 

Held og lykke med boligkøbet.