Skal jeg vælge en løvsuger med el- eller benzindreven motor?

Hvis du skal bruge en løvsuger til haven, så har du med stor sandsynlighed allerede været i gang med at kigge lidt på markedet. Der findes mange forskellige typer af løvsugere, der kommer fra mindst lige så mange forskellige producenter. Den primære forskel mellem de mange løvsugere er, at nogle af dem er drevet af en el-motor, mens andre er drevet af mere kraftfulde benzinmotorer. Noget af det første, du skal tage stilling til er dog, om du har lyst til at investere i en løvsuger med en el- eller benzindreven motor, for der er bestemt fordele og ulemper ved begge dele, så derfor skal du sætte dem op mod hinanden og vælge, hvad du mener er bedst for dig.

Fordele ved en el-dreven løvsuger

Som nævnt, så er der både fordele og ulemper ved at vælge en løvsuger, der er drevet af en el-motor. Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at det er billigere at anskaffe sig en løvsuger, der er drevet af en el-motor. Samtidig er den også relativt støjfri og du skal ikke tænke på, at der skal købes benzin til maskinen, inden den skal bruges – den kører enten på et batteri, der blot skal oplades eller ganske enkelt blot via et kabel, der skal i en stikkontakt. Derfor skal der heller ikke lægges skjul på, at den el-drevne løsning er den billige løsning, men ikke dermed sagt, at du får en løvsuger, der er af dårlig kvalitet eller ikke kan klare dine opgaver.

Fordele ved en benzindreven løvsuger

Der skal ikke være nogen tvivl om, at de benzindrevne modeller primært er henvendt til dig, der enten har et stort behov eller skal bruge maskinen i en professionel sammenhæng. En løvsuger, der er drevet af en benzindreven motor vil også være mere kraftfuld end en el-dreven én af slagsen. Derfor er det naturligvis også en fordel at vælge en model, der er drevet af en benzinmotor, hvis du har behov for ekstra kraft. Du skal dog være opmærksom på, at den ekstra kraft er dyrere og samtidig er en benzinmotor naturligvis også en kende mere højlydt end en el-dreven motor, hvilket du også skal tage med i dine overvejelser.

Hvordan finder jeg den rette løvsuger?

Hvis du er på jagt efter en løvsuger, så skal du naturligvis sørge for at finde frem til den helt rette for dit vedkommende. Der findes mange løvsugere på det danske marked, så derfor kan det også godt være en vanskelig proces at finde den helt rette model for dit vedkommende. Hvis du er på bar bund, så bør du vælge at se nærmere på en løvsuger test, da det giver dig muligheden for at danne dig et rigtig godt overblik over, hvilke modeller og producenter, der er noget værd. En sådan test byder oftest på mange forskellige modeller og derfor finder du med garanti også en model, der matcher dine krav og dine præferencer, så du kan få den bestilt og komme i gang med at bruge den i haven.