Skal man vælge en gasgrill eller en kulgrill?

Når det endelig er blevet sommer i Danmark, så kommer der gang i havefolket og mange får havemøbler og grill frem fra garager og skure. Det er om at nyde den smule gode vejr som vi hvert år blive tildelt. Dermed ikke sagt, at man ikke kan både nyde sin have og grille når vejret er dårligt, men det er alt andet lige sjovere når solen skinner.

Fordele ved en kulgrill

Vi skal ikke mange årtier tilbage for at se 99 procent af alle griller bruge kul som varmekilde. I dag har de mange Weber gasgrill tilbud ændret på det billede og flere og flere skifter over til at bruge en gasgrill. Men selvom mange anskaffer sig en gasgrill, så beholder mange stadig deres kulgrill. En af grundene er, at der er noget hyggeligere over en gasgrill. Det er lidt på samme måde som et bål. Det er muligvis ikke mere effektivt til madlavning, men der er et element af hygge som man ikke kan få på anden måde.

Udover at en kulgrill giver et ekstra element af hygge, så giver det også den mad du griller en helt anden smag. Fordi kullets aske flyver rundt og dermed lander på maden, så kan det ikke undgås, at den kommer til at få en anden smag end hvis du laver maden på en gasgrill. Dermed ikke sagt at det er hverken sundt eller bedre, men mange har en holdning til, at mad lavet på en kulgrill smager bedre og mere ”grill-agtigt”.

En gasgrill er mere effektiv

I modsætning til en kulgrill som både kan volde besvær at tænde og er langt tid om at slukke, så er en gasgrill yderst effektivt. Selv en billig Weber gasgrill er langt mere effektiv end en grill der fyres med kul. Grunden til, at jeg nævner Weber og ikke Kingstone eller et af de mange andre mærker er, at danskerne har taget Weber’en til sig og der findes ikke mange parcelhusejere med respekt for sig selv, som ikke har anskaffet sig en Weber.

De svagheder som en kulgrill har, er noget af det som gør gasgrillen yderst effektiv. Blandt andet så er en gasgrill super hurtig at gøre klar. Du tænder blot for gassen, sætter ild til og i løbet af sekunder har du en varm grill som er klar til madlavning. Så er du en af dem som glemmer at tænde kulgrillen i god tid, så kunne det være, at du skulle overveje at anskaffe dig en gasgrill.

En anden stærk feature ved en grill der kører på gas er, at den er hurtig at slukke og den sviner ikke på samme måde som kul. Brændt kul bliver til aske og aske sviner. Brændt gas bliver blot til andre luftarter og derfor er der ikke noget som skal samles op bagefter.

Hvad skal man vælge?

Der er fordele og ulemper ved begge typer grill og måske er det også derfor, at mange vælger at anskaffe sig en af hver. Det er ikke ualmindeligt, at se både en kulgrill og en gasgrill stå på terrassen rundt omkring i de danske parcelhushaver. Hvad der er den rigtige løsning for dig vil være et personligt valg. Kulgrillen giver en anden smag og mere hygge, mens gasgrillen er langt mere effektiv og sviner mindre. Så du må selv finde ud af hvad du værdsætter mest og alternativt må du købe en af hver.