Spar penge på murerarbejde i vinterperioden!

Skrevet af Erik Hansen. 

Dette har tildeles være sandt i mange år med hensyn til murerabejde. Hvorfor mange måtte arbejde inden døre når kulden bankede på udenfor. Det hænger sammen med vandet i mørtel oftest fryser til når der er frostgrader udenfor eller gøre den samme mørtel ekstrem hård at arbejde med. Men nu om dage findes der mange forskellige metoder til at sikrer sig mod kulden og lade det gode arbejde udenfor forsætte. Det handler i særdeles om produkterne som bruges til opbygningen af projekterne man ønsker lavet. Hvis vi falder tilbage på brugen af mørtel, kan vi let anprise et produkt som er velkendt  af mange murere, bygningseksperter osv. Det er Webers tørmørtel som indeholde et lavt vand niveau – nemlig kun 16  pct. af produktet. Det er langt mindre end der normalt finde i mørtel. Dette sikrer bedre forhold til at arbejde udenfor i vinterperioden.  Du finder udbydere som bruger denne mørtel  her

Vinteren plejer oftest at være repræsenteret i vinter månederne omkring oktober. Men ikke desto mindre i følge vinterbekendtgørelsen varer vinterperioden fra 1. nov til 31. marts.  Derfor skal man sikrer sig at finde en byggepartner som gøre brug af produkter som kan modstand vinteren hårde natur i de måneder, hvis man skal have realiseret sit bygge projekt udenfor.

Et godt råd og meget brugt tip herfra, er at gøre brug af hjemhenting af tilbud mens tilbudperioden på vinterarbejde er fremme. Som nævnt før starter perioden allerede omkring den første november. Derfra vil man kunne se en markant stigning i byggepriserne på udendørsarbejde. Derfor giver det naturligvis god mening, hvis man går med et lille projekt på nuværende tidspunkt at forhandle sig i position til et særdeles lukrativ projekt/tilbud mens der stadig er lune i vejret herhjemme.

Ikke mindst er tilbud/projekter en dyrere affære i vinterperioden, eftersom vinteren sagtens kan være for hård eller sne kan have indflydelse på byggeriet.  Indflydelse i den forstand at byggerier kan være umuligt i at forsatte i en periode, på grund af vejret. F.eks. hvis det falder 20 cm. sne hver nat. Dette kan koste dig adskillige ekstra udgifter, hvis i ikke har aftalt en pris inden. For i følge vinterbekendtgørelsen nr. 477, kan en byggeherre ved større bygge projekter tage højde for vinteren i sine tilbud og derfor ligge en merpris oveni – det gælder derfor om at være opmærksom på at aftale et ordentlig leje inden og bestemme de korrekte materialer til brugen af projektet. Dette kunne her være brug af en Weber Mørtel med 16 procent mindre vand i.