Støvfri gulvafslibning – Nu kan gulvafslibning udføres næsten uden støv

Der er mange grunde til ikke at få udført gulvafslibning, og det ene er, at det støver som et ondt år. Men det har de nye maskiner heldigvis gjort noget ved, og idag kan man faktisk få udført en gulvafslibning næsten uden støv.

Gulvafslibning og ny teknologi

Den nye teknologi har vundet indpas hos håndværkere indenfor gulvbranchen. En afslibning af trægulve som er næsten støvfrit er en glædelig nyhed både for medarbejdere men også kunder.

Afslibning støver

Det kommer vi ikke udenom, men det støver ikke meget mere end hvis en hvilken som helst anden slags håndværker var inde og lave noget i boligen. En afdækning vil altid være en god idé, især af elektronik samt nips. Skal vægge, lofter og paneler males, så kan det arbejde med fordel vente til den sidste proces.

Gulvafslibning støver, men ikke meget mere end andet håndværk

Afslibning af dørtrin

Det vil give den flotteste finish og den bedste helhed i boligen, at dørtrin bliver afslebet og efterbehandlet. I modsat fald kan dørtrin virke forstyrrende for helhedsindtrykket.  Dørtrin og dørtærskler afslibes med en lille håndholdt slibemaskine, og herefter kan der påføres en gulvbehandling med:

  • Olie
  • Lak
  • Lud
  • Voks
  • Sæbe

Hvilken type gulvbehandling der passer bedst til dine gulv og dørtrin er en smagssag. Men det kan være en god idé at tage overvejelser som holdbarhed, slidstyrke og rengøringsvenlighed med i betragtning.

Hvor lang tid tager en gulvafslibning?

Normalt kan en gulvafslibning udføres på én dag. Men afhængig af typen af efterbehandling samt antal kvadratmeter, så kan tørre/hærdetiden forlænges  betydeligt.

Gulvabc.dk  er et godt opslagsværk

Her kan du få oplysninger om alt vedrørende træ og trægulve. Alt fra A – Z indenfor gulvbranchen finder du her, og Gulvabc.dk  har svar på næsten alt. Information, rådgivning, staldtips, gør-det-selv rå og anvisninger for gulvafslibning, gulvafhøvling samt efterbehandling med olie, lak og lud.  Et ekspertpanel giver også gode råd med svar på spørgsmål om trægulve.