Undgå indbrud i sommerhuset

Sommerhuse er lette mål for indbrudstyven, fordi sommerhusområderne uden for sæsonen ofte står mennesketomme hen. Det er det sevlfølgelig svært at lave om pǻ, men det er dog muligt at gøre sig flere foranstaltninger, inden sommerhuset efterlades, og på den måde minimere risikoen for indbrud. Ofte kan omtanke gøre meget.

Det behøver ikke nødvendigvis at være en bekostelig affære at sikre sit sommerhus bedre mod indbrud. Meget kan faktisk gøres, uden at det koster en eneste krone. Som udgangspunkt bør man se på sit sommerhus med en indbrudstyvs briller. For indbrudstyven har som bekendt ét mål, nemlig at komme fra stedet med værdier, som i de fleste tilfælde sælges videre og omsættes til kontanter.

Fjern værdierne fra sommerhuset

Et god råd er derfor også at fjerne så mange værdier fra sommerhuset, som muligt. Det kunne eksempelvis være fladskærmen. Selvom denne måske ikke har den høje værdi, så kan det være nok til, at tyven vælger at bryde ind. Og her er det vigtigt at have in mente, at omkostningerne således lagt overstiger fladsskærmens værdi pga. skader på huset.

Det er også vigtigt at gøre det tydeligt, at der ikke ligger gemte værdier i skabe og skuffer. Ved at åbne lågerne, viser man en eventuel indbrudstyv, at der ikke ligger værdier hengemt. Forhåbentlig vil han derfor vælge ikke at bryde ind.

Begræns adgangen

Det er ligeledes en god ide at kigge på adgangsvejene til sommerhuset. En tyv vil gerne kunne komme til og fra sommerhuset forholdsvist ubesværet, og derfor kan det være en gode ide fx at sætte en kæde op for indkørslen. Dette kan være nok til, at tyven vælger ikke at bryde ind. Ligeldes kan det være en fordel at opsætte lys, der tænder ved bevægelse. Lys skaber opmærksomhed, og det er indbrudstyve per definition ikke glade for.

Få en GSM-alarm

At opsætte en GSM-alarm er også meget brugt i danske sommerhuse. Måske har selve sireren ikke den store effekt, idet andre sommerhuse i områder måske også står tomme, men det giver alligevel en mulighed for at begrænse skaderne ved et indbrud, da man får en SMS fra alarmen ved indbrud.

Opdager man fx først en uge efter, at der har været indbrud, kan en dør måske have stået åben siden da. Dermed kan regn og eventuelt sne komme ind i huset og gøre yderligere skade på inventar. Og set i lyset af, at man kan finde en billig GSM alarm til under 3000 kr. inkl. bevægelsesfølere, så er det bestemt også en god mulighed for bedre sikring af sommerhuset.