Varmepumper er det nye ”grønt” inden for energi

Er du også træt af tårnhøje varmeregninger? Så kan du halvere din varmeregning med en energivenlig varmepumpe fra EnergiMidt – og samtidig kan du glæde dig over at være god ved miljøet, da en varmepumpe nedsætter din boligs CO2-udslip markant.

Skift oliefyret ud med en varmepumpe

Det forventes, at antallet af varmepumper vil stige med hastig fart inden for den nærmeste fremtid i takt med, at danskernes skal udfase forbruget af fossile brændstoffer, og afgifterne på varme er steget. Med de stigende afgifter, bliver besparelserne ved at benytte varmepumper også større.

Trænger olie- eller gasfyret til at blive skiftet ud, kan det derfor sagtens betale sig at investere i en varmepumpe frem for et nyt fyr. Og de nye varmepumper er stort set vedligeholdelsesfrie og 100 % driftssikre. Varmepumperne er også hurtigt tjent ind, da tilbagebetalingstiden ofte er på en kort og overskuelig periode.

Forskellige former for varmepumper

Hvis du har brug for en varmepumpe, som både kan stå for opvarmningen af din bolig, og som samtidig kan levere varmt vand til familiens forbrug, kan du vælge imellem to typer af varmepumper; jordvarmeanlæg eller luft vand varmepumpe.

Fordele ved begge typer af varmepumper er, at pumperne omsætter allerede eksisterende naturlige energikilder til varme, som du kan gøre nytte af i din bolig. Jordvarmeanlægget er den mest effektive løsning, men det er også den løsning, som kræver mest plads, og som er den dyreste at installere. Det betyder dog ikke, at luft vand varmepumpen ikke er en fordelagtig løsning, da en luft vand varmepumpe kan give dig en besparelse på varmeregningen på op til 40 %.

Hvis du gerne vil læse mere om, hvad du kan spare ved at skifte til en af EnergiMidts varmepumper, kan du læse mere på www.energimidt.dk