Vinteren kan tage hårdt på dine vandrør

Du har måske hørt om, at nogle fra din familie eller nogen af dine venner, har været ude for, at få beskadiget deres vandrør i vinterperioden. Dette sker faktisk for utroligt mange danskere i de hårde vinterperioder. Det er især sommerhuse, som er ramt af problemet. Når uheldet er ude, er det super besværligt, at få fixet problemet. Derudover er det virkelig dyrt. Derfor anbefaler vi dig, at du får styr på dine vandrør, før uheldet er ude! Der er nogle forskellige teknikker, du kan benytte. Her får du nogle generelle tips til, hvordan du undgår at komme ud i denne kedelige situation.

Hold cirkulation i dine rør

For at undgå frostsprængte vandrør er det mest hyppige tip fra de fleste VVS eksperter og andre kloge hoveder er, at du skal forsikre cirkulation i dine vandrør. Der er mange måder, at sikre dette på, men en oplagt løsning er en varme- eller cirkulationspumpe. Dens opgave er simpelthen, at holde cirkulationen i rørene i gang. Dette betyder at, der skal virkelig meget til, får de fryser til is og potentielt set springer. Dette er naturligvis mest oplagt at benytte i dit sommerhus. I vinterperioden vil du formentlig ikke benytte huset, og det kan betyde at vandrørene står stille. Benyt en varmepumpe. Hvis du er så uheldig at strømmen går, skal du naturligvis hen til sommerhuset og tænde den igen. Hvis du har langt, kan det være en fordel at allierer sig med en nabo, som du kan stole på. Så kan han tænde din varmepumpe for dig igen, hvis uheldet skulle være ude.

Isoler dine vandrør

Hvis du ved, at dine vandrør er udsatte i vinterperioder, kan det være oplagt at søge til isolerings metoden. På den måde giver du i hvert fald dine vandrør en bedre chance for at overleve vinteren. Det har faktisk tit vist sig, at det er langt billigere at isolere frem for at reparere skaden. Desuden er det en isolation, som holder for evigt, hvorimod en midlertidig reparation kun holder, til næste gang, det går galt. Du kan få en professionel vvs’er til at gøre det for dig, hvis du er i tvivl om, hvordan man gør det mest effektivt. Det vil naturligvis primært være i dit sommerhus, og i de rør, som er udenfor dit hus’ klimaskærm.

Hvis dine rør er frosset men ikke sprunget

Hvis du er så heldig, at dine vandrør kun er frosset, men ikke sprunget er der heldigvis stadig mulighed for at redde situationen. Det du skal gøre er, at varme nogle klude, og ligge dem på rørene. Rigtigt mange anbefaler at bruge en varmepistol, men faktisk kan det svække rørene, og det ønsker vi naturligvis ikke. Hvis du bruger klude, er du helt sikker på, at rørene ikke tager skade.

Hav en dejlig vinter, og held og lykke med dine vandrør.