Hvordan kan jeg blive snydt, når jeg køber et netværkskabel?

Hej med dig.

Du læser næsten med garanti med lige nu, fordi du indenfor den nærmeste fremtid har tænkt dig at købe et netværkskabel, til det ene eller andet formål. Jeg vil til at starte med sige, at jeg i denne artikel ikke vil komme ind på nogle konkrete virksomheder eller andet der går ind og snyder dig. Jeg vil derimod skrive om, hvordan der i branchen er en tendens til at “glemme” at fortælle brugeren, at langt de fleste kabler er produceret i Kina, og altså ikke er ret meget bedre, selvom de koster 5-7 gange så meget.

Rigtig god fornøjelse. Jeg håber du kan bruge indlægget til noget!

 

Cat5e eller Cat6?

En af de helt store fejl, som jeg vil begynde ud med er, at rigtigt mange danskere kaster sig ud i at benytte Cat6-kabler. Det er der absolut ingen grund til, medmindre du har en forbindelse der når op over de 100 Mbit. Dette er nemlig hvad Cat5e kan håndtere, hvorimod Cat6 arbejder ved en højere frekvens og kan komme helt op at klare 1 Gigabit i stedet.

Problemet er her bare, at Cat6 gerne er en hel del dyrere end Cat5e, så er du ikke i nærheden af de 100 mbit, er der på ingen måde grund til at give sig i kast med at købe disse. Allerede her sparer du rigtigt mange penge på dine netværkskabler.

 

Køb altid netværkskablerne på nettet!

En anden ting du skal være meget opmærksom på, er at der er rigtigt mange virksomheder derude, som forsøger at snyde dig. Jeg skal personligt ikke kunne sige, hvorvidt der måtte være nogle ærlige butikker, som rent faktisk har store udgifter til deres netværkskabler, hvilket er grunden til at prisen bliver presset helt absurd højt op. Jeg må bare konstatere, at der også er rigtigt mange butikker som sælger akkurat det samme produkt som du kunne have købt på internettet til en langt lavere pris.

Derfor er min helt klare anbefaling, at du kaster dig ud i at få checket internettet godt og grundigt igennem, før du gør noget som helst andet. Her vil du nemlig opleve en mulighed for at finde rigtigt mange forskellige produkter. Disse er i alle mulige farver, de to førnævnte forskellige typer og mange mange forskellige længder, hvorimod du i butikken kun får ganske få valgmuligheder. Derudover tilbyder en hel del webshops at du kan købe netværkskabel i løsvægt, hvilket kan være en rigtig fin forretning, hvis du skulle få lyst til selv at samle dine kabler.

Jeg ønsker dig held og lykke med at finde billige kabler, i og med at de langt de fleste gange er lige så gode som alle andre!