Ny dansk stockfoto portal

Med billeder kan man langt hurtigere kommunikere et budskab end på skrift, da skrift jo først skal læses og forstås af modtageren.
Et billede siger mere end 1000 ord, som det gamle ordsprog jo går.

Er man tilstede online på den ene eller anden måde, hvad enten det er en blog hvor man jævnligt skriver indlæg, en webshop, en virksomhedsside, eller en privat hjemmeside, så får man på et eller andet tidspunkt brug for et eller flere billeder.
Og alt efter hvilken type side, man har og hvad man gerne vil signalere, skal de billeder gerne have et vist kvalitetsniveau. Har man fx en webshop, skal éns produkter gerne fremstå på den bedste og mest tiltalende måde, så folk får lyst til at købe dem.
Og er det billeder til en virksomhedsside, skal de fotos, man vælger at bruge gerne gå hånd i handske med både virksomhedens og hjemmesidens visuelle stil.

Brug stockfotos

Hvis du vil undgå af ende i en situation, hvor du opkræves en masse penge for at have brugt tilfældige billeder fra nettet, er det en god idé at gøre brug af en stockfoto portal som pepbercorn.dk.

Betegnelsen “stockfotos” dækker over billeder, der er tilgængelige mod betaling på en online portal. Fordelen ved danske pepbercorn.dk er at man kun betaler pr. billede og således ikke er afhængig af at betale et månedligt eller årligt abonnement, men altså kun betaler, når man reelt har brug for et godt billede taget af en professionel fotograf til en specifik situation.

På pepbercorn.dk er billederne delt op i kategorier, hvilket gør det nemt og hurtigt at finde et passende foto.

Pas på med billeder fra internettet

Det kan være fristende at bruge billeder, man finder på Google, fordi det er nemt og hurtigt at finde frem til tusindvis af fotos, som kunne passe til éns formål.

Her skal man dog passe gevaldigt på, da tilfældige fotos, man finder frem til på Google i mange tilfælde er beskyttet af ophavsrettigheder. Det vil sige at hvis man bruger et billede på sin egen hjemmeside, som man har fundet på Google, eller andre steder på internettet, for den sags skyld, så kan man risikere at skulle af med bøde til ejeren af billederne. Og det kan hurtigt løbe op i mange tusind kroner for hvert enkelt foto, man har brugt, og det er jo sure og dumme penge at skulle af med når det kunne have været undgået.

Det er selvfølgelig kun hvis ejeren af billederne opdager at man har brugt de ophavsrettigheds beskyttede billeder uden tilladelse, at man risikerer at skulle bøde.

Der findes dog forskellige metoder til at finde ud af om éns billeder bruges ulovligt af andre på nettet. En meget nem og simpel metode er at bruge Googles billedsøgnings værktøj, hvor man kan indsætte det billede, man gerne vil tjekke om det findes andre steder på nettet. Herefter viser Google en resultatliste over alle de sider, hvor billedet findes, så det er ganske nemt at tjekke.

Derfor er det ikke bøden værd at risikere at bruge tilfældige fotos fra nettet, som man ikke har tilladelse til at bruge.