Værktøjer til foreningsarbejde

Hvis du lægger kræfter i det frivillige foreningsarbejde skal det være nemt at arbejde sammen og udveksle informationer. Samtidig er der heller ikke for mange penge at bruge af.

Jeg syntes derfor at det er en god ide at udnytte de tilbud der findes på internettet (”i skyen”). Dokumenter og billeder kan gemmes på internettet, hvor alle kan få adgang og I kan arbejde sammen på dokumenter, selvom I ikke har tid til at holde møder. Og så er der gratis-versioner til rådighed.

Microsoft SkyDrive kan I benytte ganske gratis med et Windows liveID.
På SkyDrive har I et område til jeres dokumenter og billeder. I får desuden adgang til en light-udgave af Word, Excel, PowerPoint og OneNote. (OnNote er Microsoft’s program til samling af noter efter emne.) Som post- og kalenderprogram benyttes Hotmail.

Google Docs kan I benytte ganske gratis med en Google-konto.
På Google Docs har I et område til dokumenter, billeder mv. I får desuden adgang til programmer hvor I kan udarbejde dokumenter, Regneark, præsentationer, formularer (”Spørgeskemaer”) og tegninger. Som post- og kalenderprogram benyttes Gmail og kalender.

De 2 muligheder har nogle fællestræk:

  • I skal oprettet en konto til foreningen (eller bestyrelsen) hvor I uploader fælles dokumenter mv. Dokumenter mv. deles efterfølgende med Offentligheden, medlemmer eller bestyrelse som I nu ønsker det. I kan dele med eller uden redigeringsmuligheder.
  • Værktøjerne har et begrænset antal funktioner. Hvis I skal skrive referater, oplæg, et udgiftsbilag mv. er de helt fine. Hvis I skal udarbejde blade eller større rapporter kommer I til at mangle nogle funktioner. Her skal I benytte større kontorpakker som f.eks. Microsoft Office eller Open/LibreOffice.
  • I kan uploade dokumenter der er skrevet i andre formater (f.eks. pdf eller dokumenter fra Open/LibreOffice).
  • Servicene har en ”storesøster” med flere faciliteter som koster penge. (Microsoft 365 og Google Apps)

På min hjemmeside kan du finde noget materiale til at komme i gang med Google Docs.