Webdesign – et meeeget bredt ord!

Webdesign er et vigtigt ord for bureauer, der tilbyder at lave hjemmesider og webshops. Men det er en meget bred betegnelse, som kræver nogen viden. Jeg vil gerne gøre opmærksom på 5 ting du skal vide om webdesign inden du bestiller din nye hjemmeside:

1. Det grafiske layout (mange forbinder udelukkende dette med begrebet webdesign)

2. Strukturen (menuopbygning – søgefunktion – opsætning)

3. Indhold

4. Tilgængelighed

5. Teknisk platform (CMS)

ad1) Det grafiske layout giver brugeren en god oplevelse, men egentlig ikke den store værdi. Personligt bryder jeg mig ikke om sider der er ‘grimme’, har hjemmelavet grafik og anvender forskellige tekststørrelser og fonte. Jeg foretrækker ensartethed og et behageligt indtryk på de sider hvor jeg søger information.

ad2) Strukturen er vel nok det vigtigste. Med en god struktur guider du brugeren til det han leder efter – alternativt finder han hurtigt hurtigt ud af det hvis det han søger ikke findes på din side. En god søgefunktion er alfa og omega.

ad3) Indholdet er vigtigt. Skriv i samme stil og sørg for at der er rigelig med information. Del indholdet op i punkter til gavn for dem der har travlt og sørg for at få alle informationer med om dig selv og dit firma. Det udstråler seriøsitet.

ad4) Med tilgængelighed mener jeg ikke om siden virker eller ej. Det tager jeg som en selvfølge. Men den skal være tilgængelig på nettet via søgemaskiner. Hvis du skriver om ost, vil det være godt hvis din side kommer frem på side et på Google når der søges på ost eller måske på en mere specifik søgefrase – ‘lækre oste’ – ‘danske oste’ etc. Når vi taler webdesign er det derfor vigtigt at bygge din side – både teknisk og indholdsmæssigt – så den er nem at finde på nettet. Og så skal der jo en masse backlinks til for at Google får øjnene op for din side og prioritere den højt i søgeresultatet.

ad5) Skal du have ny hjemmeside, så vælg et bureau, der anvender CMS – (Content Management System) – så er det nemt for dig selv at ændre i tekster og tilføje nyheder mv. Hvis brugerne skal vende tilbage til din side skal der ske noget. Der skal være noget at komme efter.

Jeg håber du kan bruge mine 5 enkle tips. Held og lykke hvis du leder efter et bureau der tilbyder webdesign.