Alle kan få brug for en IT-ven! – minitven.dk

Virksomhed, privat eller forening? Alle kender problemet med en langsom computer, routeren der driller, printeren der ikke vil skrive ud og den nye mobil er svær at sætte op.

Selvgjort er velgjort, siger det gamle ordsprog, men i nogle tilfælde kan det både være økonomisk og tidsmæssigt den bedste løsning at få indhentet eksporthjælp til at kigge på problemet.

En bil skal også til regelmæssig service

En bil skal med jævne mellemrum til service og have et mindre eller større eftersyn for at køre optimalt. Det samme kan man sige om en computer, der også skal have et lejlighedsvis tjek for at fungere optimalt.

En computer bliver langsom med tiden

Der er flere grunde til at en computer før eller siden ikke er lige så hurtig, som da vi købte den i butikken, og her er nogle af de hyppigste årsager:

  1. Nyt eller opdatering af styresystemet kan sløve din computer, da der kan ligge gamle systemfiler på din computer optager plads og det nye styresystem eller opdatering er måske ikke beregnet til at blive afviklet på en ældre PC
  2. Opstart kan også sløve din computer, da mange programmer automatisk sætter sig selv op til at starte, når computeren starter op, og det er typisk slet ikke nødvendigt
  3. Automatiske opdateringer der kører i baggrunden af programmer og styresystemer, er den helt store skurk, når det kommer til at gøre en computer langsom og sløv
  4. Gratis programmer, sorry to say so, de findes bare ikke i den virkelige verden, da de fleste fylder din computer med bloatware af bagdøren, når du downloader det såkaldte “gratis program”
  5. Gamle filer, programmer der ikke bliver brugt men bare optager plads på harddisken og dubletter kan også være med til at sløve computeren

Få det fixet og undgå at købe en ny computer

Ovennævnte problemstillinger er allesammen noget som relativt nemt kan fixes, så du ikke behøver at skulle købe en ny PC, da det jo både er en økonomisk stor udskrivning og er træls at skulle flytte det hele over på en ny enhed.

Du kan vælge at prøve at fixe din computer selv, da der findes rigtig mange gode råd og tips på nettet. Har du ikke lyst til det, kan du gå ned i den lokale computerbutik, som desværre mange gange gerne vil sælge din en ny computer i stedet for at optimere din gamle computer.

Du kan også vælge at bestille en opringning fra din lokale IT-ven i Herningområdet minitven.dk for at få en snak om dit IT-problem, og her er fordelen, at der hverken sælges computere eller andet hardware, men alene tages udgangspunkt i at få den gamle computer til at køre bedre.

Du får en fast pris på opgaven, og det er fixet eller gratis, hvilket betyder at kan problemet ikke løses tilfredsstillende, så er det uden beregning.