Bredbånd og hastigheder

Rigtig mange danskere er kommet på Internettet over de sidste mange år. I Danmark har over 90% af alle familier adgang til Internettet. Grunden til dette er at rigtig mange tjenester er blevet tilgængelig på Internettet. I den spæde start blev Internet I stor stil mest brugt til informationsøgning. Flere tjenester er kommet til siden så som:

  • Online shopping
  • Netbank
  • Musik streaming
  • Film og serie streaming

En vigtig ting som vi også har i Danmark er vores adgang til det offentlige. Dette betyder også at vi sætter højere krav til vores internetforbindelse. Dette gælder både stabilitet, men også hastighed. De første forbindelser man havde i Danmark var via modem. Kapaciteten blev dog hurtigt brugt op. Senere fik vi så bredbånd som gjorde til muligt at være flere på Internettet af gangen samt hastigheden var meget større.

Hvis i er flere på kræver det hurtigt bredbånd

Hastighed på internetforbindelsen er afgørende for hvilke tjenester man kan gøre brug af. Det som der samtidig skal overvejes er hvor mange der bor i hustanden. Hvis både Far og Mor skal kunne se de nyeste serier på Netflix imens storesøster skal hører musik på Spotify og lillebror skal spille spil på sin Playstation mod vennerne, så skal der være en del hastighed før alt det kan lade sig gøre.
Læs her hvordan du tester din bredbåndshastighed.

The Cloud

Flere og flere tjenester som vi bruger i dag gør også brug af det der kaldes for cloud-tjenester. Dette betyder at flere og flere af de programmer som du til dagligt bruger f.eks. på din PC gør brug af en tjeneste et andet sted. Et eksempel kunne være Dropbox. Hver gang du gemmer en fil eller et billede i Dropbox bliver det sendt til Dropbox, som gør at du kan tilgå den samme fil eller billede på alle dine enheder. Mobiltelefoner og tablets gør i særdeleshed brug af cloud-tjenester. Til tider gør dine enheder brug af din bredbåndsforbindelse uden du egentlig selv opdager det.

Internet of Things

Vi får flere og flere ting i hustanden som skal have adgang til Internettet. I dag man allerede få pærer som kan styres over Internettet. Det er de såkaldte Internet of Things enheder. Disse enheder skal tale med en tjeneste som befinder sig på Internettet. Bredbåndsforbruget vil derfor over de næste år nok være opadgående.

Skru op for hastigheden

Når der derfor skal tages beslutning til hvilken bredbåndsforbindelse der skal bruges i hjemmet, skal der tages højde for hvilke tjenester der skal benyttes. Heldigvis er det nemt at få skruet sin hastighed op hvis der skulle være behov dette.