Få et samlet overblik over det kommende FIFA 16-spil

Udgivelsen af FIFA 16 er  d. 24. september 2015 i Danmark, og der er høje forventning til det hypede fodboldspil, der forventer at slå salgsrekorder igen i år. Selvom der stadig er en måned til release af spillet, har EA Sports allerede offentliggjort størstedelen af nye tilføjelser og ændringer til FIFA 16, og der er nogle interessante nyheder iblandt.

På den store internationalle spilmesse E3, der afholdes hvert år i Los Angeles, blev det annonceret, at der vil være kvinder med i spillet. Dette er et kæmpe skulderklap til kvindefodbold og en historisk nyhed for FIFA-fællesskabet, der for første gang i spillet kan spille med begge køn. I alt bliver der tilføjet tolv kvindelige landshold til spillet, der blandt andet tæller USA, Kina, Tyskland og Sverige. Desværre er det danske landshold ikke med i spillet. For første gang er der også kvindelige spillere med på coveret af FIFA 16 – dette gælder både Alex Morgan og Christine Sinclair.

EA Sports har også annonceret forbedringer og justeringer til det populære spil-mode ‘karriere’, der længe har trængt til en kærlig hånd. Blandt forbedringerne findes man en ny mulighed for at træne sine spillere, flere nye turnerings i opstartssæsonen og nye tiltag i det store globale transfernetværk, der ikke altid fungerer lige godt. Der bliver også justeret i transferbudgettet og en masse andre ting.

I selve gameplayet bliver der også ændret en del ting i år. Udviklingen af årets spil har taget udgangspunkt i, at det skulle være så balanceret som muligt. Det betyder blandt andet, at man nu har bedre kontrol over midtbanen og selv kan diktere spillets tempo. Man kan også forsvare sig bedre med hele holdet, og ens medspillere har fået bedre egenskaber i det defensive, når man ikke selv styre dem. Kombinationen af alle ændringerne i gameplayet gør, at der vil blive skabt flere flotte og magiske momenter i kampen, der får ens spiloplevelse i FIFA 16 til at blive endnu bedre.

Der er også blevet arbejdet hårdt for at gøre stemningen og autenticiteten uden for banen bedre. Det indebærer eksempelvis en helt ny Bundesliga-grafikpakke, der får kampe mellem tyske hold til at ligne ægte kampe, som man hver weekend ser i fjernsynet. Der kommer også 9 nye stadions fra hele verden, mens der også bliver tilføjet 400 nye ansigtsscanninger til spillere og 950 nye sange og tilråb fra fans på tribunen. Der kommer for første gang i spillets historie også markeringsspray til dommeren.

Sidst men ikke mindst har EA Sports igen i år tilføjet nye legends til FIFA 16 Ultimate Team(kun for Xbox). I alt kommer der 8 nye spillere, hvor George Best uden tvivl er det største navn. En anden ny feature i Ultimate Team er ‘FUT Draft’, hvor man kan købe sig adgang for 15.000 coins og derfra sammensætte sit hold ud fra 5 valg til hver position. Der findes en god videotrailer for dette game-mode på Youtube, der er værd at se igennem, da det ellers kan være svært at fortælle om og forstå.

Allerede nu er det muligt at forudbestille FIFA 16 og modtage fordele, som gratis guldpakker, lån af Lionel Messi og eksklusive jubelscener. Hvis man ikke er sikker på, at man skal have spillet, kan man downloade en gratis FIFA 16 demo i starten af september, hvor man kan prøve spille.