Radioen og dens udvikling frem til i dag

I dag er en radio et hvermandseje, og radioen har på under 100 år udviklet sig fra at være en unik elektronisk enhed, som gav mulighed for at lytte til nyheder gennem en enhed, til i dag at være en enhed, som alle har stående i ethvert hjem. For nogle samler den måske bare støv, men for andre er den en uundværlig enhed, også selvom TV, telefoner, computere og internettet siden hen er kommet til, og har åbnet for endnu flere muligheder. Radioen har gennemgået mange udviklinger siden den første model kom frem lige før 1900-tallets begyndelse, men det er grundlæggende de samme principper, som en radio havde tilbage fra første model. Du kan se mere om nogle af de nyeste radiomodeller og deres funktioner inde på Boynq. 

Den nye spiller på markedet – OXX Digital

En af de førende producenter inden for radiomarkedet, er fra producenten OXX, som har dansk design og innovation, og dette er gjort til bravur. OXX leverer nogle af de flotteste og mest stilrene radioer, med førsteklasses lyd og betjening. De små detaljer er ikke til at tage fejl af, og med en radio fra OXX, så fås en radio ikke bedre. OXX producerer både digitalradioer (kendt som DAB) og internetradioer.

Dab radio – efterfølgeren til den traditionelle radio

DAB radioen kom til i starten af 2000’er, og har erstattet den traditionelle radio, som kun kunne tage frekvensstationer. DAB radioen giver dig mulighed for både frekvensstationer og de nye, digitale radiostationer, som er stationer, som ikke findes på frekvenser, og som samtidig sendes i bedre kvalitet. Med digitalstationerne får du også et større udvalg af stationer, og du kan her være mere specifik omkring, hvilke ting du ønsker at lytte til, hvad enten det skal være 80’er musik, POP hits eller nyheder, vejrudsigter eller noget helt andet. DAB radioen giver dig muligheden for selv at vælge. Hvis dette lyder som noget for dig, og din radio ikke understøtter denne funktion, kan du med fordel se en DAB radio!

Internetradio er det nye!

En anden radioudvikling er internetradioen, som først for alvor er dukket frem gennem de sidste 5 år. Med internetradioen bygges der videre på radioen (DAB radioerne vel at mærke) og deres i forvejen mange muligheder. Med en internet radio har du mulighed for at lytte til ikke bare nationale, men også internationale radiostationer. Det vil sige, at du kan lytte til dine yndlingsstationer fra Danmark, men også lytte til internationale nyheder, musiklister og meget andet. Alt det kræver er, at din radio er tilkoblet internettet, og så ligger alle verdens forskellige radiostationer for dine fødder. Internetradioen samler hele verden, og du skal ikke længere søge rundt på internettet, for at læse dig frem til verdens nyheder. Nu kan din radio fortælle dem til dig.