Sig farvel til tobakken med en elektrisk cigaret

Der findes mange rygestop produkter på det danske marked, en af de nyeste metoder er at benytte elektriske cigaretter til et rygestop. Danskerne har taget godt imod denne teknologi, og det er der flere grunde til. Den største skal nok findes i at e-cigaretter simulerer rigtig rygning, og man dermed både får erstattet de fysiske bevægelser i forbindelse med rygning, og samtidig får dækket sine abstinenser for nikotin. Dampen bliver udviklet af en e-væske hvor nikotin indholdet kan varierer, på den måde kan man kontrollere mængden af nikotin man indtager, og løbende trappe ned indtil man ikke føler sig afhængig af nikotin. Efter man har benyttet væske uden nikotin i en periode, så er man klar til helt at ligge e-cigaretten på hylden.

Det er dog ikke alle ønsker at stoppe med at benytte e-cigaretten, og de fortsætter med at benytte e-cigaretten og tilfredse med det, da de føler e-cigaretterne er et sundere alternativ end almindelige cigaretter. Der er også dem der stadigvæk ryger, men som har skæret antallet ned og i stedet benytter de e-cigaretten indimellem.

Er e-cigaretterne et bedre alternativ?

Som i hvilken som helst anden debat, så er der folk der har forskellige holdninger til e-cigaretten. Bl.a er kræftens bekæmpelse imod, og fraråder brugen af dem ud fra det de selv kalder et forsigtigheds princip. Af andre modstander kan nævnes WHO, som siger at e-cigaretten i værste fald kan resultere i nikotin forgiftning og afhængighed.

I dampernes univers er der til gengæld masser af mennesker der har haft succes med brugen af e-cigaretter, og har kunnet mærke en markant forbedring i deres helbredstilstand.

Da der endnu ikke er lavet nogle større eller længerevarende studier af brugen af e-cigaretter, så kan det være svært at sige den ene part har mere ret end den anden. Et forsigtighedsprincip kan være fint nok, men man kan heller ikke lade det gå ubemærket hen, at der er mange der faktisk har lagt smøgerne helt væk, som har haft flere mislykkede forsøg ved andre forsøg. Derfor vil anbefaling herfra være at kontroller altid hvad din forhandler har i deres cigaret væske, enten ved at spørge forhandleren direkte eller få råd fra andre erfarende dampere. Der er faktisk mange i branchen som virkelig yder en stor indsats og får deres væsker testet frivilligt.

Bivirkninger ved at benytte el ciaretter

Der har været enkelte meldinger om at folk har fået allergiske reaktioner ved at dampe væske med stoffet propylen glycol, som er et af to stoffer der er med til skabe en flot damp, og giver et halskrads man kender fra rigtige cigaretter. Har man astma anbefales det at spørge sin læge til råds inden man benytter e-cigaretter.

Hvis man ønsker mere information om elektroniske cigaretter findes der flere guides på nettet.