Hastighedstest af bredbånd: Får du det du betaler for?

Der findes mange udbydere af bredbånd i Danmark, som tilbyder Fiber, ADSL og Mobilt Bredbånd med forskellige hastigheder til forskellige priser.

Når du bestiller bredbånd, hos din leverandør, så køber du en pakke med en valgt hastighed til en bestemt pris.

Der vil altid kunne forekomme afvigelser i den tilbudte bredbåndshastighed fra din leverandør, da hastigheden og styrken afhænger af mange faktorer som din bopæl (træer, bygninger, afstand til mast og central osv.), indretning af dit hus, lejlighed og kontor samt hvor godt den pågældende bredbåndsleverandør dækker i lokalområdet.

Du skal typisk forvente en afvigelse i den tilbudte hastighed og den hastighed, som du reelt får på dit bredbånd på helt op til 50 procent. Afvigelsen kan godt virke voldsom, men i den virkelige verden er det en normal oplevelse for mange danskere.

Mange bredbåndsselskaber, men ikke alle, indenfor Fiber, ADSL og Mobilt Bredbånd (3G, 4G og 5G) lister derfor på deres hjemmeside, noget som de kalder “Minimumshastighed” ud for den tilbudte bredbåndspakke.

Minimumshastighed er i praksis den internethastighed, som kunden minimum vil opnå ved køb af den pågældende bredbåndspakke. Udtrykket bruges, da det skulle gøre det mere gennemskueligt for forbrugeren at fortage et bredbåndskøb.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at hvis du i praksis oplever, at du har en internethastighed, som er væsentlig under minimumshastigheden, så er du i din gode ret til at annullere aftalen, da udbyderen ikke har leveret det, som du er blevet lovet.

Derfor skal du måle hastigheden på dit internet

Den primære grund til at teste hastigheden på din bredbåndsforbindelse er i første omgang for at sikre, at du rent faktisk får den hastighed, som du er blevet lovet af din bredbåndsleverandør.

En anden grund til at teste hastigheden på din internetforbindelse er, at du oplever, at forbindelsen er langsom og ustabil. Det kan skyldes noget teknisk hos bredbåndsleverandøren, problemer med router, langsom hjemmeside eller forstyrrelser af WiFi-signalet i lokaler eller omkring bopælen.

En tredie grund til at måle hastigheden på dit bredbånd er hvis du overvejer at skifte internetudbyder, så du præcist kender hastigheden på din nuværende internetforbindelse, så du ved hvilken hastighed, du skal vælge hos din nye leverandør.

Tag en gratis og retvisende test af din internethastighed

Der findes mange bredbåndsmålere, hvor du online kan måle hastigheden på din bredbåndsforbindelse.

Nogle er bedre og mere retvisende end andre, og nogle er decideret forvirrende at benytte, hvor du ikke ved hvad tallene og målingerne betyder i praksis.

Hvis du ønsker at tage en hurtig og retvisende hastighedstest af dit bredbånd, så kan du tage en HASTIGHEDSEST på Windows365.dk, hvor du også finder mere info om måling af bredbåndshastigheder.