Hvor kan man købe blækpatroner?

Blækpatroner i høj kvalitet er billigst på nettet, men hvor skal du købe patroner og blæk til din printer? Få hjælp til at finde rundt i junglen af printerpatroner her

Hvis du er på udkig efter billige printerpatroner, skal du sørge for at gå efter blækpatroner i høj kvalitet til din printer. Dermed undgår du uheldige episoder, hvor blækket ikke lever op til den høje standard, som du i langt de fleste tilfælde er ude efter.

Det er ikke alle butikker, især på nettet, der formår at sælge dig kvalitetspatroner, så hold øjne og ører åbne, når du køber ind.

Først og fremmest skal du overveje, om du vil købe mærkevarepatroner, eller du hellere vil have de meget billigere kompatible blækpatroner, som du kan få mange steder på nettet i dag.

Mærkevarepatroner

Printerpatroner fra de kendte mærker som HP, Canon, Epson, Brother m.fl. er kendetegnet ved at være produceret af samme firma, som har lavet din blækprinter. De kaldes ofte originale eller ægte blækpatroner.

Prisen er den mest afgørende forskel på patroner fra de kendte mærker og kompatible printerpatroner. Og prisen på originale patroner kan være markant højere end tilsvarende kompatible printerpatroner.

→ Du kan købe mærkevarepatroner hos din autoriserede mærkevareforhandler og for det meste også der, hvor du har købt din printer.

Kompatible patroner

Kompatible blækpatroner fungerer på samme måde som originale printerpatroner. Forskellen er, at de er produceret af en tredjepart. Nogle gange er der mere blæk i de kompatible patroner, men uanset hvad, er de meget billigere.

Derfor er der mange, der har gode erfaringer med kompatible eller uoriginale blækpatroner.

Ulempen ved kompatible patroner er, at hvis du har en splinterny printer, er der måske ikke udviklet kopipatroner til netop denne model. I sådanne tilfælde er du nødt til at vente nogle måneder indtil de kompatible produkter er kommet frem.

→ Du kan købe kompatible blækpatroner hos rigtig mange netbutikker. Det letteste er at søge efter ”blækpatroner” i Google. Sørg for kun at handle i butikker med e-mærket.

Genopfyldelige patroner

Det er også muligt at købe genopfyldelige blækpatroner, der, som navnet antyder, kan fyldes op med blæk igen og igen. Refill-patroner er den billigste løsning, hvis du har mod på det lidt ekstra arbejde, som ligger i at fylde de brugte patronhylstre med ny blæk.
Du vil ikke kunne se forskel på kvaliteten af dine udprintede papirark, selvom det er genopfyldte blækpatroner.

Tværtimod skåner du miljøet en lille smule hver gang du genopfylder en blækpatron, eftersom du ikke smider den tomme patron i skraldespanden, men genbruger den en gang mere.

→ Du kan købe refill-patroner hos mange netbutikker. Det nemmeste er at lave en søgning i Google efter refill-patroner. Sørg for kun at handle i butikker med e-mærket.