LED pærens historie

Mange tror at LED pæren er en ny opfindelse, men det er den faktisk ikke. Pæren er over 100 år gammel, men det faktisk først i 90erne at LED pæren for alvor kommer frem og viser en mulighed for glødepærens og sparepærens erstatning.

LED pæren er en pære med en lang historie, som mange ikke kender til. Pæren er næsten ligeså gammel som sparepæren, men det er mange ikke klar over. LED pæren kom nemlig først rigtig frem i 90’erne, da der før havde været store huller i forskningsresultaterne af LED pæren. Det blev dog løst og siden da er populariteten med LED pærer vokset og LED pærerne er i dag den mest valgte og populære variant.

LED pærerne kan købe som både spots, almindelige pærer og lamper til industri. Der er derfor mange muligheder for at finde en LED pære til alle lamper.

Det blå lys kom først 

LED pæren blev fremstillet som en erstatning for glødepæren og sparepæren, fordi den er bedre for miljøet og kan holde i længere tid end de to andre variationer. I 1990’erne skete der et gennembrud med LED pæren. Det første lys der blev skabt var det blå LED-lys, og det blev skabt ved et tilfælde.

Herefter kom det hvide lys som vi kender bedst frem. Dog viste undersøgelserne bag, at LED pærerne havde problemer med at lyset blev opvarmet. Det er et problem, der stadig findes, eftersom LED pærer i sidste ende bliver dræbt af pærens varme. Dog varer der mange år før dette er tilfældet, og LED pærer bruger ikke varme under normalt brug. Derfor er LED spots blevet populære, fordi de kan placeres i skabe og skuffer, så man kan se indholdet. Det samme gør sig gældende for eksempelvis G9 LED pærer og de andre variationer af LED pærer.

LED pæren er billigere i drift 

Sammenlignet med sparepæren og glødepæren er LED pæren det økonomiske valg, fordi pæren holder længere tid og ikke bruger så meget strøm, som de andre variationer. LED pæren ses også som det miljørigtige valg, fordi LED pæren er mere bæredygtig. Pæren har en længere holdbarhed og det er vigtigt, da man undgår at udskifte pærerne unødvendigt.

Hvis I vælger at udskifte alle pærer i huset, så er der mange penge at spare i sidste ende på elregningen. LED pæren koster mere i indkøb end glødepæren og den billige sparepære. Sparepæren er også billig i drift, men den holder ikke ligeså længe som LED pæren i sidste ende.